24 GB RAM és nedvesen is érzékelő kijelző a most bemutatott OnePlus Ace 2 Próban

Kínában hivatalosan is megjelent a OnePlus legújabb majdnem csúcstelefonja. Nemzetközi forgalomban várhatóan OnePlus 11T-ként kerül majd ősszel.

Minden a várakozásoknak megfelelően ment a OnePlus Ace 2 Pro bemutatását és a hardvert magát illetően is. A kínai premiert augusztus 16-ra időzítette a OnePlus, a telefon a távol-keleti országban már augusztus 23-tól meg is vásárolható, az induló ára 2999 jüan, a legerősebb 24 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel szerelt változatért pedig 3999 jüant kér el a cég. Ez meglehetősen kedvező árazás lenne közvetlenül forintra váltva (145 és 193 ezer forint mai árfolyamon), de az Ace 2 Pro kizárólag Kínában kerül forgalomba, Kínán kívülre OnePlus 11T néven érkezhet valamikor ősszel és várhatóan magasabb árcédulával.

Zöldben és feketében készül a OnePlus Ace 2 ProZöldben és feketében készül a OnePlus Ace 2 Pro Zöldben és feketében készül a OnePlus Ace 2 Pro [+]

Megjelenésében alig tér el a OnePlus 11-től és az Ace 2-től az újonc, megvan rajta oldalt a némító csúszka, hátul egy nagy körben rendezték el a három kameraszenzort, az előlapot pedig elfoglalja a 6,7 hüvelykes, szélein ívelt OLED panel. A kijelző felbontása 1240 x 2772 pixel (450 ppi), 120 Hz-es frissítésre képes és 2160 Hz-es a PWM tompítása. A megjelenítő 10-bites színmélységet és HDR10 támogatást kínál, az átlagos fehér pontszerű fényessége 1200 nit, a maximum pedig 1600 a gyártó szerint. Megvan a TÜV-minősítés, és ami érdekes a kijelzővel kapcsolatban, hogy a OnePlus állítása szerint tökéletesen érzékel akkor is, ha víz kerül rá, hivatalos IP-minősítése ugyanakkor nincs a készüléknek.


[+]

Az optikai ujjlenyomat-leolvasó a kijelzőben, adott az 5G modem, s a 16 megapixeles kamera a kijelzőbe lyukasztva. A hardverben sincs sok meglepetés, a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es lapka használatát már előre bejelentette a OnePlus, ahogy azt is, hogy akár 24 GB LPDDR5x operatív memóriával is elérhető lesz a telefon. Az első 24 GB RAM-mal szerelt telefon címéről mondjuk lekéstek, a Redmi K60 Ultra megelőzte őket pár nappal. A tárhely a OnePlus Ace 2 Próban UFS 4.0-s, minimum 256 GB, de van 512 GB-os és 1 TB-os opció is. A 210 grammos és 8,9 mm vastag telefonban a processzort egy 9140 mm2-es gőzkamrás rendszer hűti.


[+]

Az akkumulátor 5000 mAh-s, tölteni 150 wattal lehet vezetéken keresztül, a SuperVOOC adapter jár is a készülék mellé, vezetékmentes töltésről viszont nincs szó, hiába az üveg hátlap. A három kamera közül egy tűnik használhatónak, az OIS-t és Sony IMX890-es képszenzort használó 50 MP-es főkamera, a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles makró már papíron is felejthetőnek ígérkezik. A telefon alján USB-C csatlakozó, a hátlap alatt NFC lapka, a beszédhangszóró besegít a multimédiásnak, így megvan a sztereó hangzás, felül a kereten helyet kapott egy infravörös port. Megvan a Bluetooth 5.3 és a Wi-Fi 7 támogatása, illetve az Ace 2 Pro megörökölte a OnePlus 11 x-tengelyű vibramotorját, mellyel jobb haptikus visszajelzéseket ígér, mint elődei.

Az ígéretek szerint 0-ról 100%-ra 17 perc alatt feltöltő telefon Android 13-as rendszerre épülő ColorOS felülettel kerül forgalomba Kínában, a gyártó három Android főverzió-frissítést ígér és négy évig havonta érkező biztonsági frissítéseket.

Előzmények

Hirdetés