Minden kiderült a Galaxy Watch4 szériáról

Senki nem gondolta komolyan, hogy nem fog minden kiderülni az új hordható okoseszközökről az augusztus 11-i bemutató előtt.

A Samsung az új hajlítható modellekkel együtt mutatja be a Galaxy Watch új generációját, idén először két modellel. Nem mintha eddig ne lett volna kétféle kivitel, csak a fizikai funkciógyűrű helyett virtuális lünettával szerelt eszközt Galaxy Watch Active-nak hívták. Idén egyesül a két széria, a Galaxy Watch Classic értelemszerűen megtartja a klasszikus, tekerőgyűrűs formátumot, míg az Active modell sima Galaxy Watch4-gyé lényegül át. Ez összesen négy eszközt jelent, két-két méretben és eltérő anyaghasználattal.


[+]

Viszont a 42 és 46 milliméteres, rozsdamentes acél tokozást kapó Classic és a 40 és 44 milliméteres alumínium Watch4 egyforma méretű és felbontású kijelzővel dolgozik. A kisebb verziók 1,19 hüvelykes, a nagyobb modellek 1,36 hüvelykes AMOLED panelen jelenítenek meg 450 x 450 pixelt. A két-két milliméteres eltérés a méretben a lünetta számlájára írható.

Az eltérő anyaghasználat és formaterv ellenére mindkét eszköz rendelkezik IP68-as minősítéssel 5ATM hitelesítés mellett, illetve teljesítik a MIL-STD 810G bizonyos tesztjeit. A kijelzőket továbbra is Gorilla Glass XD védi, és az akkumulátorok kapacitása is nagyjából megegyező lesz az elődmodellekével, 247 mAh a kisebb órákban, a nagyobbakban viszont 361 mAh áll majd rendelkezésre, ez picit nagyobb, mint a Watch3-ban volt.

Watch4 ClassicWatch4 Classic Watch4 Classic [+]

Az üzemidő elvileg hét nap, a Watch3 tapasztalatai alapján ez kizárólag az új lapkakészletnek és operációs rendszernek köszönhető, ha így lesz, mert jelenleg a kisebb óra két napot tud full funkcionalitás mellett. A kifejezetten az új rendszerhez tervezett Exynos W920 papíron 1,25-ször gyorsabb számítási teljesítményt produkál az Exynos 9110-zel összehasonlítva és pont 8,8-szor jobb grafikus teljesítményt. Meg kell hagyni, a számokat tisztességesen kicentizték.

Mindehhez 1,5 GB rendszermemória társul, illetve 16 GB belső tárhely, ami jelentős, de a platformot tekintve nyilvánvalóan szükségszerű előrelépés az elődmodellekhez képest. Adatkapcsolati téren marad a GPS modul GLONASS, BeiDou és Galileo támogatással, a Bluetooth 5.0, az NFC, kétsávos WiFi, emellé lehet választani 4G kapcsolatot eSIM formájában.


[+]

A pulzus- és véroxigénszint-mérés mellett számítunk EKG-ra és vérnyomásmérésre, az új funkció pedig minden valószínűség szerint a testtömegösszetétel meghatározás lesz. Ha az EKG megy két ponton, nyilván a bioelektromos impedancia analízis sem lehet lehetetlen. Nem valószínű, hogy a bemutatóig ennél több vagy gyökeresen eltérő információra tennénk szert, a renderek már jó ideje kiszivárogtak, úgyhogy nincs más hátra, mint megvárni a hivatalos bemutatót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés