Testtömegösszetételt is mérhet a Galaxy Watch4

Az általában megbízható információkkal szolgáló Max Winebach szerint a Galaxy Watch4 új szenzorral várható.

A Samsung idei dobása a testtömegösszetétel mérés lehet, már a Wear OS alapú rendszert leszámítva. A Tizen platformot a Google viselhető eszközökre optimalizált verziója váltja, viszont marad az ismerős felület a One UI-nak köszönhetően. A gyártó szélesebb körű kompatibilitást és testreszabhatóságot vár a cserétől, a felhasználók pedig nyilván új, továbbfejlesztett funkciókat. Vércukorszint-mérés egyelőre nem lesz, de esélyes helyette a bioelektromos impedancia analízis (BIA).

A szenzor egy megfelelő elektromos vezetőképességgel bíró rétegen keresztül gyenge elektromos impulzust közöl a testtel, a különböző szövettípusok pedig különböző mértékű ellenállást mutatnak a közölt ingerrel szemben. Így meghatározható a testzsír mértéke, a test víztartalma, a zsigeri zsírszint, az izomtömeg, és általában a csontok ásványi anyag tartalma, a test protein szintje, amiből kiszámolható az alapanyagcsere sebessége és a testtömegindex.

Azt már tudjuk, hogy a Galaxy Watch Active4 új formatervet is kap, a Watch széria viszont valószínűleg marad a fizikai funkciógyűrűnél, ami azért behatárolja a lehetőségeket. Az FCC adatbázisa alapján idén is opció lesz az eSIM támogatás, az NFC és a belső tárhely pedig az alapfelszereltség része. Bízunk benne, hogy az új funkció, az EKG-val és vérnyomásméréssel ellentétben az első naptól elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés