Műholdkapcsolatos CAT telefonok várhatók

A Bullitt bejelentette, hogy nemsokára szolgáltatásként is elérhetővé teszik a műholdas kapcsolatot, akár másik gyártótól származó készülékeken is.

A Huawei Mate 50 modellek már bárhol és bármikor képesek szöveges üzenet alapú kommunikációra, az amerikai T-Mobile és a Space Exploration Technologies Corporation (ismertebb nevén a SpaceX) pedig nem rég jelentette be, hogy második generációs Starlink műholdjaik képesek lesznek adott méretű területen több ezer forgalomban lévő okostelefonnal kommunikálni egyidejűleg, anélkül, hogy a felhasználónak kiegészítő hardverre lenne szüksége.


[+]

A CAT, Kodak és Land Rover készülékeket gyártó Bullitt Group is beszáll az űrbizniszbe, készülékeik képesek lesznek fennakadás nélkül váltani a WiFi, mobil és műholdas kapcsolat között. Ezt a vállalat társalapítója, Richard Wharton erősítette meg a BBC-nek, a Bullitt honlapján pedig már meg is jelent a hivatalos előzetes.

A gyártó 2023 első megyedévében várható új készülékei képesek lesznek kiaknázni a műholdak lehetőségeit SMS üzenetküldés terén, a nem Bullitt gyártmányú készülékek használói pedig a Bullitt alkalmazáson keresztül élhetnek a lehetőséggel, viszont a műholdkapcsolatot biztosító szolgáltatás havidíjas lesz, akár CAT telefonunk van, akár más gyártótól származó készülékünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés