MWC 2017: Ujjlenyomat-olvasót kapott a Nubia N1 lite

Az MWC nem csak a világszóló bejelentések miatt érdekes, hanem a kisebb, vagy akár az almárkák újdonságaira is jó ötlet figyelmet fordítani. A standok között bóklászva ütköztünk bele a Nubia standjába, ahol nem volt annyi friss modell, mint amennyiről a barcelonai kiállítás előtt hallani lehetett, azért az N1 lite bejelentésére futotta a kínaiak idejéből.


[+]

A phabletek térnyerését ez a készülék is bizonyítja, hiszen hiába landolt az alsó kategóriában, mégis 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, méghozzá HD, vagyis 720 x 1280 pixeles felbontással. A MediaTek MT6737-es chipset már-már megboldogult grafikus gyorsítója ellenére a négymagos processzor kellemes sebességgel mozgatja a képernyőn megjelenő tartalmat, szóval az akadásoktól nem kell félni. A telefon fogása sem kényelmetlen, bár azért nem mobilpiac legkompaktabb megoldásáról esik szó.


[+]

A hátlapon több dolog is magához vonzza a tekintetet. Egyrész ott a 8 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű, dupla ledes villanóval megtámogatott kamera, valamint szintén hátul kap főszerepet az ujjlenyomat-olvasó, ami a Nubiánál sertepertélő hölgyemény szerint megbízhatóan és 0,3 másodperc alatt teszi a dolgát. Szelfizni is lehet, ilyenkor a képek felbontása maximum 5 megapixeles lehet, sőt, a sötét sem probléma, hiszen itt is kapunk ledes vaku, bár szimpla kiszerelésben.


[+]

Az adattároló mérete 16 gigabájt, a RAM-é pedig 2 gigabájt, a microSD támogatás rendelkezésre áll 32 gigabájtos kártyáig. Az energiaellátást egy 3000 milliamerórás akkumulátor garantálja, ami a unibody külső miatt nem cserélhető. Szerencsére nem maradt el a 4G/LTE, az Android 6.0 operációs rendszer. Az N1 lite itthon elvileg nem kerül forgalomba, néhány európai és ázsiai országban azonban igen, méghozzá 149 eurós áron, ami azért nem mondható irgalmatlanul jó ajánlatnak.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés