MWC 2017: Merre vagy, fiam?

A szülői aggodalom és a technológia találkozása nem egy megoldást szült már az idők során, és az elmúlt években felbukkantak a karra erősíthető, SIM-kártyát befogadó óratelefonok, ilyen volt például az LG KizON. Erre a koncepcióra épül a svéd Tinitell is, ami a saját prospektusa szerint a gyermek első mobilja kíván lenni.


[+]

A műanyagból épített, IPx4-es (tehát nedvességet tűrő, de víz alá nem meríthető), 48 grammos óra egy microSIM-et fogad be, oldalt két, elöl egy nagy kerek gombja van, körülötte pedig 12 LED jelzi ki például az időt, vagy a pozíciót, amikor a csemete a gombokkal a beállított telefonszámok között lépdel. Az órán természetesen mikrofon és hangszóró is van. A szülő a telefonjáról könnyedén felhívhatja gyermekét, és ha a lurkó a csengésre és a rezgésre nem válaszolna, automatikusan létrejön a kapcsolat.


[+]

A passzoló Tinitell mobilappal, Bluetoothon keresztül 12 telefonszámot lehet az órába betáplálni, ezek között lépdelhet a gyermek, az időt és a nevet a kütyü hangosan felolvassa. A Tinitell zöld, narancs, sötétkék és szürke színekben érhető el, USB-ről tölthető, szilikon pánttal erősíthető akár felnőtt méretű csuklóra és 150 eurórért helyezhető kosárba.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

Hirdetés