Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Chal #44987 üzenetére

    Ja és még valami, ami mindenkinek jól jöhet: az egyik PC (pont a VR-os) még ennek a fos értéknek is alatta volt bőven (wifi kliens felé csak 120Mbit-et tudott produkálni, vezetékes kliens felé persze ment a gigabit). Az volt az oka, hogy vélhetően valamilyen szoftver, vagy driver, vagy a jó ég tudja mi, eltekerte rajta a tcp stack beállításokat. Ha valakinek Air Link gondjai vannak (és nem érti az okát, mert Wifi oldalon minden oké), érdemes ránéznie erre:

    netsh int tcp show global

    Ha a visszakapott beállításokban a "Receive Window Auto-Tuning Level" disabled-en van, akkor át kell kapcsolni "normal"-ra, ez a default is OS telepítés után.
    Egyébként ez több paramétert tekerget, amikkel lehet próbálkozni manuálisan is (ilyenkor kell a disabled), de tapasztalataim szerint nincs sok értelme, bekapcsolva és normal-on hagyva adja a legjobb eredményt, ezen csak rontani lehet max.

    Így kell bekapcsolni (defaultra állítani).

    netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

    Annak is érdemes ránéznie akinek nincs Air Link gondja, de alapvetően dinamikus módban használja, ugyanis úgy csak fele akkora sávból tud gazdálkodni (nálam ez 120Mbit volt), szóval javulhat a minőség. Nekem így felment 240-250 körülre, amibe az Air Link maximuma is belefért már. Bár ez így már oké nekem Air Link szempontból, de ez volt az a pont, ahol elkezdtem tovább ásni, mert marhára érdekelt hogy mi a franc van, hiszen ez az érték is majdnem a harmada annak, amit az AP+wifi kliens (adott esetben a Q2) tud.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák