Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok!

    Autószervizzel kapcsolatos tapasztalatomat osztanám meg. Nem a szerviz lehúzása vagy eltántorítás, csak azért írom, hogy a hozzám hasonló laikusok legyenek különösen résen.

    Szóval nagyjából egyszerre vettem észre két hibajelenséget a 2004-es Mazda 6-os autómnál: egyrészt a jobb első lengécsillapító felől bukkanóknál koppanást hallottam, másrészt pedig a jobb hátsó kerék felől egy halk, de állandó magas sípoló hangot. Nem ismerek Budapesten jó szervizt, márkakereskedőhöz meg az árak miatt nem akartam vinni, így elvittem a Szentendrei úti KwikFit-hez, hogy nézzék át.

    Gyorsan fogadtak, rendesek voltak, majd hívtak a vizsgálat után, hogy mi van: 1. jobb első lengőkar rossz, 2. bal hátsó féknyereg megszorult, elkoptatta a betétet és a tárcsát is. Megoldás: új lengőkar, új féknyereg, új fékbetét, 2 új tárcsa (párban), összesen 120 ezer + 30 ezer szerelés futóműállítással.

    Kicsit sokallottam, meg fura volt az is kicsit, mindent egyből cserélni kell, ráadásul a tárcsát párban, így inkább nem kértem a javítást, és felhajtottam vidéki rokonokon keresztül egy általuk ismert szerelőt, ahová egy autókhoz értő rokonom vitte el a kocsit. Lényeg a lényeg, a lengőkar valóban cserés volt, de Unix-tól kb. féláron lehetett megkapni egy közepes minőségűt, a féknyereg simán javítható volt készlettel, és a tárcsa sem kopott el annyira, hogy cserélni kelljen, csak fel kellett csiszolni. Cakumpakk 30 ezer volt a dolog, ami ugye ötöde a KwikFit ajánlatnak.

    Csak hogy írjak valami pozitívat, a KwikFit semmit nem kér az átvizsgálásért. Egy korábbi alkalommal is vittem hozzájuk, hogy klímatisztítás mellett vizsgáljanak meg egy dolgot, és ott sem kértek pénzt a javításért, mert nem volt szükség komoly szerelésre. Ez szimpatikus volt.

Új hozzászólás Aktív témák