Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    senior tag

    válasz hpsafl #9918 üzenetére

    Ö izé, nem beszólás, de ennek a funkcióját szerintem félreértelmezted.

    Teljesen jól használható eszköz ez a kis összecsukható hobo kályha, de nem az az elsődleges funkciója, hogy grillezz rajta. Hosszabb túrák során hasznos nagyon, ha magadnak melegíted a kaját és a vizet teához/kávéhoz, ki mivel él. Kaja terén értem azt, hogy viszed a kis edénykédet/csajkádat/bögrédet, vizet bele és a száraz kaját meg tudod melegíteni pl. zacsis leves, dehidratált alapételek, konzervek. Előnye egy sima kis épített tűzzel szemben, hogy jobban melegít, irányított az égés az edény felé és a legfontosabb, hogy tűzrakási tilalom esetén is melegíthetsz vele. Egyáltalán nem célja, hogy több emberre elegendő ételt készíts, tipikus egyszemélyes cucc, abból viszont teljesen jó.
    Ha nem ennyi lenne az ára hanem mondjuk plusz funkciók nélkülözésével 5-7$ akkor megérné megvenni.
    Ellenben ilyen áron ez brutálisan drága. Ebay-en vagy alin hegyekben állnak a különféle hasonló színvonalú modellek töredék áron.
    Az anyagát nem kell félteni, mivel összeépítve pont úgy kapja a terhelést, hogy legkevésbé van esély az elhajlásra így csak arra kell figyelni, hogy ne 2m-es tábortüzet rakjunk benne, egy pici ágakból gyújtott laza kis tüzecskén is el tudjuk készíteni az aktuális meleg ételt vagy innivalót.
    Korom lemosása (mert ugye nem grill, hogy összezsírozzuk, hiába mondja ezt a sárga) sima homok és víz, utána ha megszáradt mehet a tokba vissza.
    Léteznek márkás hatékonyabb mini kályhák is, vannak spéci vízmelegítők is amik fával mennek de ha valaki kint szeretne aludni és nem akar tábortüzet és nincs rá sok pénze annak egy ilyen kis kályha tökéletes megoldás :K
    Még egyszer bocsi, de talán így a laikusok is jobban el tudják képzelni, hogy mire is való pontosan, mi értelme is van egyáltalán.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák