- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Oukitel WP35 - az 5G-s faék
Hirdetés
-
Elon Musk: az xAI szuperszámítógépet akar az AI-alapú chatbotjához
it Elon Musk tervei szerint egy szuperszámítógéppel szolgálják majd ki az xAI Grok chatbotjának következő verzióját.
-
Kooperatív akció-kalandjáték lesz a Sanctua
gp A premier kicsit még odébb van, jövő év közepén érkezik a PC-s verzió.
-
Három új színben lesz választható a Nothing Phone (2a)
ma A múlt héten még csak jelezték, hogy színvariáció(k) várhatók, a legfrissebb előzetes viszont már informatívabb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szemjuel
tag
ahhw pont beraktam a kosárba, hátha küldenek rá 15% kupont
-
Szemjuel
tag
“Valamint a jól megsütött hús természetesen nem kötelezően kiszáradt és élvezhetetlen”
Hát igen, a legtöbb hús esetében a jól -ami minőséget jelez- megsütött hús maximum rozé Vaaagy éppen az ellenkezője, nagyon sokáig van magas maghő tartományban így szálaira esik. A kettő között van a faforgács meg a cipőtalp -
Szemjuel
tag
Félreérthető voltam. A maghő relatíve hosszan magasan tartva eredményezi pl a zsírok megfelelő kiolvadását(ha ez cél). Attól még slow cook, és lassan éred el a cél maghőt, de mivel a cél is magasabb így hosszabb ideig van magasabb tartományban a husi is. Nem beszélve a pihentetéssel töltött időről.
köszi, pár órája ráütöttem a megrendelés gombra már csak a megfelelő fogáson gondolkodok, mert szégyenszemre idén még nem fűtöttem fel a kamadót… -
Szemjuel
tag
a 2 perc szabály elég jó. forró serpenyő (a forró az forrót jelent, nem meleget, ezért kérlek ne teflont használj mert annak nem tesz jót, az meg neked se), bele vaj, 3-4 centi körüli, >10°C hőmérsékletű hús. vaj habzik, mehet a husi, bele 1 gerezd fokhagyma, 1 szál kakukkfű, húst NEM MOZDÍTOD, 2 perc múlva átfordítod, só-bors bőven úgyis elveszik a 40%-a, kakukkfű jöhet ki, a forró vajat szépen kanalazgatod rá. 2 perc után kiveszed tányérra, letakarod és kb 6-10 percet pihenteted. (a tányér ne legyen hideg). Ez az rare és a médium közé esik (én így szeretem).
Ha jobban meg akarod sütni, akkor sütőbe tehető serpenyővel készítsd, a 4 perc után dobd be 150°C-ra és kb 4-6 percre a sütőbe. Ha csak rózsaszínre szeretnéd akkor kb 10-12 percet adj neki.
Pihentetés a sütési idő fele amúgy, de sose árt ha hosszabb, csak ne hüljön ki.
kacsamell rozéra hasonló: bőrös felén sütöd, 2 perceket, és összesen 8 percig sütöd serpenyőben, aztán sütőbe téve 10-12 perc...
a főzés rendkívül szórakoztató és nagyon gyorsan nagyon szép eredményeket lehet elérni benne, így kitűnő dopamin forrás. hajrá -
Szemjuel
tag
igazából a marhahúsnál nem azért nézzük a hőfokot, hogy ne fossuk ki a belünket. Normális forrásból származó marhát úgy zabálsz ahogy akarsz. Igazából ez a sertésre is igaz, csak annak elég más a hússzerkezete, és max a szűzet szoktuk rozéra sütni, a többi része nem igazán fogyasztható könynen.
A szárnyasok nagyrésze valószínűleg nem okozna törést a bélrendszerednek, de kifejezetten nem is finom nyersen, romlékonyabb mint a vörös húsok (más nedvességtartalom, salmonella stb). Persze ha kétpofára zabálnád a nyers csirkemellet akkor a szokásos többszöröse lenne benned pl a salmonella ami ellen fosással szokás védekezni. Szóval egyáltalán nem ajánlott.
A vadakat pedig értelemszerűen azért KELL rendesen hőkezelni, mert nem ismerjük az előéletét, nem tudod evett össze-vissza. -
Szemjuel
tag
válasz proci985 #107 üzenetére
el is felejtettem ide megírni. szóval sikerült beszerzni 7 kg csontos ribeye-t egyben, de aztán a mennyiség miatt feleztem
mindenféle extra előkészület nélkül előző este rákerült egy alap rub. A tűt csonttól 3 centire szúrtam párhuzamosan a gerinccel, fekete jelzésig, így kb a vége a hús közepén volt. Kamadoban készült, 1 órán át melegítettem előtte a sütőt, hogy ne szívja ki belőle a hőt egyből ( de 52es kamado, azért ennél nagyobb dolog is került már bele ), és az induló 150 fok körüli hőt 120-130 közé vettem vissza kb 1 óra alatt. Összesen 3 órán keresztül sült, és kb 1 órán át pihent. Tökéletes médium husi lett belőle, 2 centis szeletekként "fejtettem le" a csontról, fűszervajjal és sültkrumplival tálalva
A pihentetésre kitérnék egy kicsit, mert én korábban teljesen máshogy csináltam:
A Meater szoftvere jelzi mikor vedd le a direkt hőt és rakd pihentetni a husit. Ez akár 10 fokkal is (porchettánál ennyi volt) alacsonyabb lehet mint a célhő. Pontosan prediktálja a pihentetés végét is, és elképesztő húsköltemények sikerülnek a segítségével.Azóta már készült húsvéti sonka, tépett hús kamadoban indítva és dutch oven-ben végezve etc., mindig hibátlanul tette a dolgát. Ami kicsit fáj, az a WIFI hiánya, mert homeoffice-ban dolgozok, és a sütő messszebb van. De végül kitaláltam, hogy a telefon ott hagyom a környéken, és az órára telepítve van az app, így felhőn keresztül látom
-
Szemjuel
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Zimbabwébe ment a Starlink
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Battlefield 2042
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech Combotouch 920-009625 Ipad - 7-8&9 TH Generációhoz.
- Samsung tab s7/s8-hoz tokkal ellátott-leválasztható billentyűzet LEÁRAZVA
- MOBIL/ Okostelefon Fotós & Videós tartozékok -Állványok, Mikrofonok, Vlog RigCage, SelfieBot, Gimbal
- IPHONE SZERVÍZ BAZÁR! SZERVÍZ ESZKÖZÖK, SZERSZÁMOK! FÓLIAVÁGÓGÉPEK REMEK ÁRON!
- Ipad Pro 11 (2018-2022) Ipad Air 5/4 ESR Magnetic Keyboard Case
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest