Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz VD #10708 üzenetére

    Szédületes, hogy mennyi marhaságot összehordasz. Jómagam is iPhone-t használok, már egy éve, úgyhogy nem szükséges kioktatnod. :U Milyen bajról, meg mobilelőlegről beszélsz te? Így van, új előfizetőknél előleg kifizetése szükséges, amely általában 10 és 30k között mozog, ügyintézőtől és csomagtól függően. És? Most ezzel valami forradalmit mondtál? Tudsz különbséget tenni az előleg és a telefonár között? Tudod, az egyik lebeszélhető, a másik meg nem. Az egy elvi kérdés, hogy nem fogok 85-ért megvenni top kategóriásan egy függetlenül 95 ezres mobilt. Az meg, hogy adott esetben egy 30k-s előleget ki kell fizetni, meg egy tök más dolog. Ez nem többletköltség, hanem egy kamatmentes kölcsön a T-mobile számára. De hogy felfogd ezt az egészet, leírom a saját példámat:

    Tavaly májusban vettem egy iPhone 3G-t 63 ezerért ikon 200 csomagban (havi 5k). 30k kauciót kellett fizetnem, és mivel mindig a csomagon belül maradtam, fél évig nem befizetendő számlát kaptam. Mindig félretettem a havi 5 ezret, és láám, vissza is kaptam a 30 ezret. :U Ezt a készüléket majdnem ugyanennyiért el fogom tudni adni novemberben, amikor lejár a másfél év, ugyanis hosszabbítani már másfél év után lehet.

    Ha most vennék egy N97 minit (ami amúgy ha fizetnének se kéne, csak a példa kedvéért) 100 ropiért komfort kategóriában plus 200-zal, akkor azt mennyiért tudnám eladni 1,5 év múlva? Megmondom neked. 35-40 ezerért, ugyanis van egy N95-öm, ami most kb. ennyit érhet, és 2 éve hasonló áron mozgott. És akkor most nem rólam van szó, hanem apámról, akinek egy optimális, 10k körüli csomagban 20 ezer lenne egy 3G és 40 ezer egy 3GS. A vodás csomagok esetén a prémium és a top kategória között telefonárban viszont a legtöbb esetben nem több, mint 5 ezer forint különbség van, ez pedig több, mint bicskanyitogató. Csak a példa kedvéért, a médiamánia S (havi 5k) és a médiamánia XL ( havi 16 ezer) között telefonárban 70 ezer (79900 és 9900 egy 3GS esetén) különbség van. Na, ez pont a komfort és a top összehasonlításának felel meg.

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák