Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz Diák66 #83269 üzenetére

    Huawei B535-tel nagyon megéri kicsit szórakozni a MioNonno féle script által elérhető rejtett hálózati korlátozó beállítással (ez egy mini javascript fájlt, be kell dobni a browser konzoljában még nyitva van a router admin felülete bejelentkezve és hozzáad fent egy extra toolbar-t a laphoz), és megnézni hogy ha átkényszeríted egy másik cellára nem-e jobb lesz a sebesség. Cellmapper-ből ki lehet keresni milyen Vodafone cellák vannak a környéken milyen frekvenciákkal. Bár igazából vakon is el lehet kezdeni próbálgatni, max. visszaállítod a gyári értékre ha nem jó.

    Szüleimnél pl. mindenképp B28-ra (700MHz) akart menni, aminél ugyan maxos volt a térerő, de a kapacitás az gyalázatos 1.5Mbps, esti órákban meg egyenesen megállt. Néha azt láttam hogy tudna 14-15Mbps-et is, igaz akkor a térerő csak 3/5 pálcika az előlapon. Innen jött az ötlet hogy megpróbálom a gyengébb jelerősségű cellákra limitálni.

    Ha jól emlékszem lekorlátoztam csak B1-re vagy B3-ra (már nem tudom melyik nyert végül, mindkettőt próbáltam). Az átlag sebesség felment 10Mbps környékére, esti órákban is van 2-4Mbps. Nem tűnik nagy különbségnek, de használatban mégis az, főleg több eszköz mellett nagy tartalék különbség.

    Mióta megcsináltam nem panaszkodtak hogy újra kellett indítani a router-t mert nincs internet. Illetve náluk elég gyenge az épületen belüli mobilhálózati lefedettség és próbálkoztam anyumnál a Yettel VoWiFi-vel a mobilján (a mobil pedig WiFi-n a Voda-s router-re csatlakozik), az alapból még rosszabb volt sokszor mintha nem lenne bekapcsolva, így viszont most az is stabilnak tűnik.
    Február körül még gondolkodtam rajta amint lejár a hűség visszaviszem őket egy Yettel flottás mobilnetre, de így most erre nincs szükség egyelőre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák