IFA 2022: Kezünkben a Fitbit újdonságai

Két új óra és egy karperec. Mindegyik kimondottan mutatós.

2022 őszére három új kartárssal készül a Fitbit, ezeket augusztus utolsó hetében mutattak be. A még építkező IFA-n a márka standja már nagyjából kész volt, így gyorsan, még az első nap előtt meg tudtuk nézni az Inspire 3 karperecet, valamint a Versa 4 és a Sense 2 órát.

Így néz ki most a Fitbit kínálata.
Így néz ki most a Fitbit kínálata. [+]

Mindhárom termékre egyaránt igaz, hogy félévnyi Fitbit prémium előfizetést ad velük a gyártó, valamint mindháromhoz lehet alternatív szíjakat is vásárolni azok mellé, ami alapból jár az eszközökkel. A Fitbit 24 milliméteres szabványú szíjakat használ.

Alapból jár egy S/M és egy L méretű szíj az órákhoz, de a Fitbit kínál megvásárolható extrákat is.
Alapból jár egy S/M és egy L méretű szíj az órákhoz, de a Fitbit kínál megvásárolható extrákat is. [+]

Az Inspire 3 technikai tudását a bemutató napján már részleteztük ebben a hírben, így most azt emelnénk ki, hogy a karperec még az aktivitásfigyelőkre jellemzőhöz képest is nagyon könnyű, 17,69 grammjával alig érezni. Emellett aprócska is: 39,37 milliméter hosszú, 18,54 milliméter széles és 11,75 milliméter vastag. Fekete, világos lila és sötét sárga szíjakkal lehet megvenni 99,95 eurós áron.

Az Inspire 3 mindig éber kijelzővel és a szenzorok a hátoldalon.Az Inspire 3 mindig éber kijelzővel és a szenzorok a hátoldalon. Az Inspire 3 mindig éber kijelzővel és a szenzorok a hátoldalon. [+]

A Google szerint az akkumulátor tíz napot bír ki egy töltéssel és aktív használattal, bár azt nem konkretizálták, hogy ebben például benne van-e a mindig éber kijelző és a folyamatos SpO2-figyelés használata. Az Inspire 3 használatához Android 10 vagy újabb, illetve iOS 14 vagy újabb és a Fitbit alkalmazás telepítése szükséges. Rövid ismerkedésünk alapján kiemelném, hogy a karperec rezgőmotorja kifejezetten erős, az oldalán található érzékelők pedig, melyek csiptetésével lehet irányítani az eszközt, rendkívül reszponzívak.

Aprócska az Inspire 3, az észrevétlen aktivitásfigyelőt keresőknek jó választás lehet.
Aprócska az Inspire 3, az észrevétlen aktivitásfigyelőt keresőknek jó választás lehet. [+]

A Versa 4 fekete, ezüst vagy arany színű alumínium tokozással 229,95 eurós áron nyit, 37,64 grammal húzza az ember csuklóját és 40,5 milliméter a hosszúsága és szélessége, valamint 11,2 milliméter a vastagsága. Itt már adott az integrált GPS antenna, így nem szorul az edzések útvonalának rögzítéséhez telefonjára az ember.

Versa 4 mindig éber és bekapcsolt kijelzővel.Versa 4 mindig éber és bekapcsolt kijelzővel. Versa 4 mindig éber és bekapcsolt kijelzővel. [+]

Van mindig éber kijelző és hat napos az üzemidő, de csak takarékos használat mellett, ha GPS-es tevékenységeket akarnánk végezni, akkor 12 óra a maximum, amit a Versa 4-ből ki fogunk tudni hozni.

Gyors pulzusmérés a Versa 4-en.
Gyors pulzusmérés a Versa 4-en. [+]

A Versa profibb változata a 299,95 eurós Sense 2, ebben adott az EKG és az EDA is. Az elődnél 10 százalékkal vékonyabb a Sense 2, ez milliméterben 11,2-t jelent, mellé a 40,5 milliméteres magasság és szélesség adott itt is, mint a Versánál. Könnyebb is az óra, 15%-kal nyom kevesebbet elődjénél a 37,64 grammjával.

Fitbit Sense 2.Fitbit Sense 2. Fitbit Sense 2. [+]

Üzemidőből itt is hat nap az ígért, a Sense és a Versa ugyanakkor megelégszik az Android 8-cal és az iOS 13-mal is.

A Sense 2 kijelzője és szenzorai.A Sense 2 kijelzője és szenzorai. A Sense 2 kijelzője és szenzorai. [+]

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés