Nem lesz sokkal erősebb a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy az alaptól

Egy friss adag adat szerint minimális lesz idén az órajelkülönbség a két verzió között, vannak részletek az Exynos 2400 CPU órajeleiről is.

Alig több mint egy hét és a Samsung bemutatja legújabb csúcskészülékeit. Tavaly minden régióban és minden modellben egységesen a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es SoC-jának némileg módosított változata dolgozott, ez a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Az idei évben kissé más lesz a helyzet, a kínai, az amerikai és a kanadai piac minden modellben Snapdragon szettet kap, az európai, dél-amerikai és várhatóan az indiai piac csak az S24 Ultrában talál majd Snapdragon lapkát, az S24 és az S24 Plus pedig Exynos szettel dolgozhat.

A WinFuture információi szerint az idei Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy a számítási teljesítmény terén nem lesz jelentősen előrébb az alap Snapdragon 8 Gen 3-nál, egyedül a Cortex-X4-es mag órajele dolgozik 0,09 GHz-el magasabb órajelen majd, az összes többi magot alacsonyabbra skálázzák a Samsung mobiljához állítólag mindet 100 MHz-el lejjebb tekerve. Ez azzal járhat, hogy minimális teljesítménybeli különbség várható más gyártók modelljeihez viszonyítva, ahogy arra a telefon Geekbench eredményei is utalnak. Korábban voltak arra vonatkozó hírek, hogy a for Galaxy megnevezéssel az erősebb grafikus gyorsítót jelölik majd a Samsung telefonjaiban, az Adreno 750-es GPU állítólag 1 GHz-es lesz a koreai mobilban.

Nyers titán színben a Samsung Galaxy S24 UltraNyers titán színben a Samsung Galaxy S24 Ultra Nyers titán színben a Samsung Galaxy S24 Ultra (forrás: Twitter) [+]

Az Exynos 2400-ra vonatkozó információk szerint a processzorban a teljesítménymag 3,2 GHz-en, a két Cortex-A720-as klaszter 2,6 GHz-en és 2,9 GHz-en dolgozik majd, míg a takarékos Cortex-A520-k 1,95 GHz-en számolnak majd. A kérdés már csak az, hogy ezt milyen energiahatékonysággal teszik? A választ január 17-e után kaphatjuk meg, aznap magyar idő szerint este 7-től tart a Samsung Unpacked termékbemutatót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés