Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz Pardise #24021 üzenetére

    Ez nem év függő, minél előbb annál jobb, pl a mai új autókról már lespórolják, és ha egyből megcsináltatod, akkor nagyon jót teszel a géppel, nagyon kitolod az élettartamát.

    Akkor érdemes, ha nagyon hosszú távra tervezel a géppel 3+ év, és minél előbb.

    De ez is több dologtól függ, ha korábbi évjárat, vannak gyártók akik komoly alvázvédelmet csináltak anno, így nem biztos hogy kell, korábban voltak galvanizált Audik, ugye azokat sem kell, aztán vannak hirhedten rozsdásodó márkák, pl Mazda.

    "Emlékszik még valaki erre kecsesen lapos csónakra? Nem csodálom, ha nem, mert a különutas Xedos 6 a korrózióvédelem terén is tipikus Mazda, vagyis már néhány évesen rozsdásodni kezdett. Így az összesen legyártott 72 ezer példány java része már rég porrá rohadt. Majdnem az összes, de messze nem mindegyik, így még most is találkozni velük néha, bár általában szomorú, vagy katasztrofális állapotban. " [link]

    És ez csak egy mai, ha használt Mazda cikk kerül elő, abban van mindig rozsda. A fehér Ford transitok is katasztrofálisak, sőt a fehér Mercedes haszongépjárművek is, elég rákeresni a témában.

    De befejezem, mert egy regényt lehetne írni erről, a lényeg hogy vannak típusok ahol ajánlott minél előbb, vannak ahol kevésbé, mert jó a gyári, vagy legkevésbé sem hajlamos a rozsdára, a legrégebbi Volvom 16 éves volt, nagyítóval kellett keresni rajta... A mostaniakon is felületi apróságok, de csak pár helyen, az is inkább futómű alkatrész, meg pár csavar fej.

    Ez függ használat helyétől is, Osztrákok, Németek hírhedten sokat sóznak, láttam ottani S80-at benéztem a csomagtartó alá, és ott már szép tenyérnyinél is nagyobb rozsdák voltak, nem tűntek vészesnek, vagy mélynek de akkor is.

    Ugyan azt tudom mondani mint az elején, helyzet függő, de általánosságban minél előbb annál jobb.

    Szerk.: Kihagytam, de ha sérült volt az autó, a javítás helyén is sokkal hajlamosabb lesz rozsdásodásra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák