Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz mephi666 #26022 üzenetére

    "alkalmatlanok, egyértelmű... de annyi eszük lehetne, hogy a "nem oda való elemet" igyekeznek átirányítani neki való helyre... a saját munkájukat is megkönnyítenék :K "
    Valószínűleg az integrált óvoda cím és a vele járó állami támogatások miatt nem tudnak mit csinálni vele.
    Alap, hogy területi ellátási kötelezettsége van az óvodának, nem válogathat, minden helyben lakó gyereket kötelesek felvenni.
    Ha nem integrált óvoda lenne, akkor a sajátos nevelési igényű gyerekeket el tudnák küldeni.
    Valamilyen szinten egyetértek az óvónőkkel is - kis pénz, kis foci
    De amíg egy ilyen óvoda fenntartójának, azaz a helyi önkormányzatnak a jegyzője azt mondja az óvoda integrált alapító okiratára, hogy az csak egy papír, addig ez a helyzet nem fog változni.

    Az én gyerekem kb ugyanolyan, és kb ugyanúgy viselkedik, mint akit te most ki akarsz rakatni, leírok pár dolgot lásd a másik oldalt is.
    Normális, nem kisebbségi család vagyunk. Szép házban, tisztán, tisztességesen élünk. Nincs ordítás, bunyó, verekedés.
    A fiunk az óvodán kívül mindenhol máshol a normálisnak mondott határoknak ugyan a szélén, de azon belül viselkedik.
    Veterán autó klubbal sok gyerekkel sokat kirándulunk, semmi gond nincs, elvoltunk 1 hétre nyáron kempingezni, ott millió gyerekkel tökéletesen elvolt.
    Az óvodában meg állítólag verekszik.
    A szülők ahelyett, hogy az önkormányzatot mint fenntartót cseszegetnék, hogy vegyen fel több és jobban képzett szakembert (ez egy ötlet, hogy mi lenne a teendő), inkább azon vannak, hogy a gyerekünket kitegyék az oviból.
    Már szénné vizsgálták a gyereket a szakemberek, ők se értik mi az ovi problémája, mind az ötször leírták, hogy járhat integrált óvodába, nem is tudtak más diagnózist írni, csak valami máshová nrm sorolt egyéb viselkedési problémát, egyébként a gyerek IQ-ja átlag feletti, járunk mindenféle terápiára, kizsarolta az ovi, hogy félnapos legyen a gyerek, emiatt 2 éve nincs munkám, mert 8.45-12.30 között nem lehet semmilyen munkát végezni. Ez nekünk kb 12 milla mínusz eddig. Feléltük minden tartalékunk.
    Nem mintha bármin segítene, de az óvoda, a szülők, és az önkormányzat stílusa miatt gondolkodtunk óvodaváltáson is, de ott ugye nem kötelesek felvenni, mindenhol 150% a gyerekszám, a felvételre kötelezetteket se tudják szinte megoldani, zsúfoltság van.
    Ami meg nem integrált óvoda, a következő fokozat a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos gyerekek számára van kitalálva, az meg nagyon nem a gyerekünk szintje, a szakemberek is megmondták.

    Na most legyen valaki okos, és mondja meg mit tegyünk.
    Nem tudunk semmit.

    Szar a rendszer, sok a gyerek, a mai világban egyre több a problémás gyerek, olyan hangzatos "betegségek" születtek, amik 40-50 éve nem is léteztek.

    Beleástam én ebbe magam, és a több évnyi informálódásom eredménye az lett, hogy a fejétől bűzlik a hal.
    Az állam elvon minden pénzt az önkormányzattól, de a szülőkkel együtt elvárja, hogy színvonalas óvodai nevelés legyen a csok meg egyéb baromságok miatt negkétszereződött gyereklétszám mellett.
    Az önkormányzat kínjában bevállalja az integrálást, hogy több pénzt kapjon, de az ehhez szükséges szakmai elvárásoknak nem tesz eleget.
    Az óvónők fején is ott a felelősség terhe, hisz ha a felügyeletük alatt valami történik, az az ő felelősségük.
    Persze toloncolnák ki a többi gyerek szüleivel együtt a problémásokat.... de hova?????
    Nálunk a faluban 4 helyen 14 csoport van, simán lehetne egy kisebb létszámút kialakítani, de nem teszik.
    Egyébként a mostani ovisgeneráció 10%-a küzd adhd, autizmus, stb viselkedési ptoblémákkal, szóval semmi esély, hogy másik óvodában jobb lesz, vagy ha eltüntetnek egy problémás gyereket, jövőre nem jön két másik a helyére.
    A probléma egyik gyökere szerintem ráadásul a 2020-2022 covid lezárások miatti antiszociális helyzet.
    Szerintem az ilyen problémákkal küszködő gyerekek nem ellenségek, hanem a rendszer áldozatai, és a problémás gyerekbe, és a szüleibe segítség, megoldás helyett még egyet "belerúg" a többi szülő, az óvodavezetés, az önkormányzat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák