Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz Reaper #32971 üzenetére

    Ebben az esetben az alábbit tenném; elvinném (Erhle) mosóban, először habbal (ha van), majd "mikroszemcsés" mosószeres programmal, végül pedig kezelt vizes öblítéssel mosnám át alaposan. Ha esetleg ezután még láthatóan marad maradék a felületen, akkor egy mikroszálas mosókesztyűvel nekimennék még egyszer egy habosítás, vagy mosószeres mosás után.
    Ezt követően egy árnyékos helyre beállnék, szárazra törölném (a linkelt autótörülközőből szerintem kellhet 3-4 db a Kia´-ra). Ha kemény waxot is akarnék rátenni, akkor mondjuk 1:4 arányú IPA (izopropil-alkohol) - víz keverékkel és a vastagabb mirkoszálas ronggyal áttörölném a felületeket.

    Ha ezzel meglennék, akkor bevonatként az egyszerűség kedvéért az első körben csak a folyékony SONAX Xtreme Brilliant Shine Detailert javasolnám. Ezt a fényezett felületekre szoktam fújni és a vastagabb ronggyal oszlatom el. Relatív egyszerű vele dolgozni, de egész jó víztasztító képességet ad a kezelt felületnek (igaz nem olyan hosszú ideig). Ha többet akarsz, akkor mehet valami kemény wax is. Lényeg, hogy ne napon csináld és ne legyen túl forró és hideg sem a felület!

    Opcionálisan történhet még üvegfelület, műanyag és gumiápolás is, ha van rá igény.

    Persze a fenti menetrend csak a saját szokásom, lehetséges, hogy van jobb megoldás is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák