Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sgery

    őstag

    Sziasztok!
    Jelenleg egy opel combo c-m van már lassan 8 éve. Utóbbi időben számolgattam, csináltam magamnak kalkulátort mi mennyibe kerül és elég magas havidíj jött ki rá üzemeletetésre (alapvetően mindent megadok neki, bármi hiba van máris megy javításra és mindenből a jobb minőség kerül bele). Annyira, hogy nem sokkal drágábban újat is vehetnék és nem kéne folyton szervízbe járnom (vagy ha kell is, legalább garanciába történik a kopáson felül..)
    Nem sok kocsi jöhet szóba nálam cserekor, annyira szeretem ezt a kategóriát - a hatalmas tér, órási szélvédő, stb.. mind fontos számomra, ki is használom a cégemben a nagy teret szinte minden nap. Tehát kombi / egyterű már kicsi. Szívem szerint feljebb is lépnék egy transporter méretre ha nem lenne az ára akkora. Nagy szállításra van több transitom is, így arra már nincs szükség.
    VW caddy tetszene leginkább, de az árával nem vagyok kibékülve, több éves használt példány kerül annyiba mint a többi újonnan.
    Végül a Citroen berlingoig jutottam. Az új opel combo / renault kango egy platform, csak az orruk más minden más egyezik. Ebből talán a Citroen tetszik a legjobban, árban is ez jön ki a legolcsóbban.
    Két dologban nem jutok dűlőre: 1. motor. 1.2-es 110 lovas benzines vagy az 1.5-ös 130-lovas diesel a jobb választás? Menetben és fogyasztásban biztos a diesel, viszont a későbbi hibák miatt a benzin lehet jobb választás véleményem szerint (a cdti-ben sok a hibalehetőség). Úgy számolok, hogy ~10évig gond nélkül eljárok vele, addigra talán már villanyautóban is elérhető áron lesz ez a kategória. Ez alatt 200-250e km megy bele, jó esettel addig kibírja a cdti is, nagyobb hiba nélkül (tervezek bele állófűtést is venni, hogy télen meleg várjon és a motornak is jót tegyek..).
    A második a méret, de ezt önmagamban kell átgondolni.

    Sosem vettem még újonnan autót. Mire kell figyelni? Mennyire lehet kedvezményeket kicsikarni? Jelenleg fent van egy árlista citroen oldalán, itt van egy listaár és egy kedvezményes ár is plusz az extrák ára.
    Ha itt számolok a kedvezményes árrak ~7,5m jön ki arra (sok, de még mindig jobb mint a vw 10-11m, ford connect is 10 körülre jön ki), ami kell nekem. Innen meddig lehet leküzdeni?

    FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

Új hozzászólás Aktív témák