Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    Most olvastam vissza a múlt hét vége óta "elhangzottakat".

    Csak egy gondolat a navigációk kapcsán: szerintem egyik sem olyan, ami mindenre IS jó.

    Részemről +1 a Here We Go-ra általános használatra: offline térkép, rea-time traffic és keveset eszik mind erőforrásból, mind delejből...és emellett rendkívül rugalmasan és adaptívan tervez, illetve áttervez, ami számomra a legfontosabb. Közlekedni jó.

    A Waze szerintem is egyre rosszabb; igazából két szituációban tartom hasznosnak: 1) gyorsan előkapni valamit, vagy az utat narrálni eseményinfóval, pl. rendőr, baleset, torlódás; illetve 2) a dühöngő kellős közepén ragadva minden-mindegy alapon hagyni, hogy kivigyen tökön-paszulyon át. Válságmegoldásra jó.

    A GoogleMaps nekem kissé állatorvosi ló; valahol a két fenti között van, de jóval közelebb a Here We Go-hoz; ami kifejezetten tetszik, az az intézmény/helység/stb. kereső (pl. "Icu Vendéglője" -> set -> go), ami érthető okokból kifolyólag itt működik a legjobban. Bamba, de kényelmes.

    Disc:

    Én általában az akár időben, útban hosszabb, de hangulatos, illetve kényelmes közlekedést preferálom, értsd: inkább legyen 10-20 perccel, 10-15km-rel több, de ne kelljen küzdenem a forgalommal/forgalomban. Pl. az elmúlt egy hónapban sűrűbben kellett bemennem az irodába: É-Budáról D-Budára (XI. kerület), és napszak függvényében inkább a város nyugati peremén körbeautózom; mivel délelőtt meglepően sűrű volt még arra is, így kétszer be is lőttem a Waze-t: egyszer bevitt a Mechwart ligethez (Margit krt, Margit híd után) és azt is qrva kacifántosan. Onnan inkább átvettem. Másodszor a folyamatos baxtatása mellett kompromisszumos megoldásként kilyukadtam a Hűvösvölgyi úton és veszettül vitt volna a Moszkva tér (tudom...) felé. Mondom, akkor itt jobbra el...utána még vagy öt percig hagytam vinnyogni, miközben az vesszettül újratervezgette az utat vissza a Moszkva tér/Déli pu. vonalra - aztán off. A Here We Go-ban pont az szeretem, hogy azokban a szitukban, amikor nekiállok improvizálni (különben se a gép mondja mán' meg...), akkor alkalmazkodik és a belátható etapon előre tervez; míg a Waze, mintha beragadt volna egy fogaskerék, rángat vissza az Egy Igaz Útra.

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák