Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz LZs?! #133767 üzenetére

    Még az előbi margójára.

    Pár napja: Használtautó behozatalának szigorítása főleg környezetvédelmi vonalra ráhúzva + (új)autovásárlás 'ocsósítása' minimálisan.

    Anno 2009: Használtautó behozatalának könnyítése

    Magyarul a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mi történik a gazdasági dinamikán, ergo az államháztartási bevételeken túl. Szépen csinálnak egy teljespályás letámadást a gépjárműállomány kapujára; pénzpiac már megvolt, ingatlanpiac már megvolt...az egészségügy pedig sose lesz meg. :)

    Anno az emberek éppen éhenhaltak a válság közepén, így a Pannon puma beröffentéséhez ólcsón elérhető tételeket kellett jól pozícionálni; most az emberek azt hiszik, hogy qrva sok pénzük van, így ez egy jó időszak visszaterelni a fogyasztást az új, illetve újabb, ergo magasabb értékkel bíró tételek felé, amin keresztül az állami is többletbevételhez jut, ráadásul 'prémium marzzsal': egy tokkal-vonóval 200e Ft környékén honosított, valószínűleg ÁFA-t nem látott behozott kocsi után jóval kevesebb a bevétel, mint az újonnan itthon forgalombahelyezett 5M környéki (alsó)közepes kocsi után, mivel utóbbiból csak az ÁFA 1M (kerekítve). Persze mindezt csak implicit módon, az állampolgárok érdekében, hisz' panem et circenses.

    Egyébként vicc, hogy maga regadó kifejezetten magas, de alapból 80-90%-os diszkonttal megy, kérés nélkül, de származási hely függvényében; pl. amikor autókeresés közben Alfa 166 3.2 Super-eket nézegettem külföldről, a hivatalos kalkulátor szerint 1,5M körül volt a regadó, de a végső, korrigált szám 150/200e környékén volt.

    [ Szerkesztve ]

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák