Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Magnum_

    nagyúr

    válasz EQMontoya #210230 üzenetére

    sziasztok!

    HA nem eltiltás hatálya alatt vezet valaki, akkor szabálysértés:
    Szabstv: Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve a közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy annak vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, szabálysértést követ el.

    Eltiltás hatálya alatt bcs:
    Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve a közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy annak vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, szabálysértést követ el.

    Tehát ha a barátod nem eltiltás hatálya alatt vezetett, pusztán nincs adott kategóriára jogosítványa, akkor az szabálysértés.

    Ugyanakkor:
    Szabstv.: Aki vasúti jármű, légi jármű, gépi meghajtású vízi jármű, úszó munkagép, illetve a közúti forgalomban gépi meghajtású jármű vezetését olyan személy részére átengedi, aki annak vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, szabálysértést követ el.

    vs

    Btk:.Aki vasúti vagy légi jármű, gépi meghajtású úszólétesítmény vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású jármű vezetését ittas vagy bódult állapotban lévő személynek, illetve a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek átengedi, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Ez az egyéb okból gumiszabály a kreativ elmét felszabadíthatja, persze valószínűleg arra vonatkozik, hogy egészségügyi okból lehet alkalamtlan, de számomra eléggé tágan értelmezhető. Picit aggasztó.

    I humbly and respectfully decline™

Új hozzászólás Aktív témák