Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Kicsit visszaolvasva látom volt szó a szerelőhöz visszük az alkatrészt olcsón, vagy ő adja magasabb áron dologról.
    Ehhez szólnék hozzá, nem vitaindításként, csak amolyan eszmefuttatásként:

    Szóval szerintem alapjaiban ott van elrontva a dolog, hogy az összes autóalkatrészen iszonyatos haszonkulcs van és mindenki ezt akarja lefölözni.
    Részben érthető, hogy a szerelők alkalmazkodtak ehhez a helyzethez és a kedvezményükből befolyt pénz is szükséges a műhely költségvetésének pozitív mérlegéhez.

    Engem viszont azért zavar ez az egész autóalkatrész áras dolog már a bárdi/unix/láng stb... vonalon, hogy gyakorlatilag az az üzletpolitika az alkatrész legyártásától kezdve, hogy úgyis meg kell vennie a parasztnak, ha autózni akar, így adjuk amennyiért nem szégyelljük. Onnan is látszik, hogy mennyire elszállt árak vannak, hogy ezekben a boltokban, ha szépen nézel, már adnak egy 10-20%-os kedvezményre jogosító kártyát.
    Érdekes módon más területeken meg keményen nyomni kell lefelé az árakat, hogy harcoljanak a vevők kegyeiért. Amíg az alkatrészekre rengeteg szerelő/cég simán megkapja a 48-50% kedvezményt, addig nem vagyok benne biztos, hogy egy 150.000 Ft-os tv esetén a kereskedő azt 75.000 Ft-ért vette és ott a hasznot inkább az áfán fogja meg, nem pedig 50%-os kedvezményeket kap.

    Visszatérve a szerelőkhöz: Érthető a szerelők indoka is, de nekem azért olyan ez, hogy amikor elmegyek egy szerelőhöz, akkor attól egy szolgáltatást veszek igénybe. Azt akarom megfizetni, hogy van szakértelme, ráfordított munkaideje, szerszámai, műhelye. Nem pedig azt, hogy alkatrészeket szerez be. Autószerelőhöz megyek nem autószerelőhöz és egyben alkatrész kereskedőhöz.... Nyilván, ha jól megy a bolt, akkor megteheti, hogy elhajt, mert van helyettem más aki kifizeti.

    Nekem viszont ez akkor is olyan "kifizeti a paraszt" mentalitás, hogy megveszem neki mondjuk a gyertyákat 18ezerért és kiszámlázom 36 ezerért... Ez nem az a klasszikus dolog, hogy az általam árult dologra egyértelmű, hogy hasznot teszek, mert abból élek. Nem, ő ELMÉLETILEG abból kellene, hogy éljen, hogy szerel, nem pedig kufárkodik. Ő ezért a plusz haszonért semmit nem dolgozott nekem....

    Ha elmegyek a henteshez és ad nekem 1 kg húst 1800 Ft-ért, de ő 600 Ft-ért szerezte be, akkor ez van, ő kizárólag az eladott áruk utáni haszonból él és ennyi. Nem nyújt mellé másik szolgáltatást is, nem azt mondja, hogy x Ft a hús és x Ft az, hogy felvágom neked, így itt nem érzi magát az ember "úgyis kifizeti a kifizetiaparaszt"-nak a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák