Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    A vw üzembentartását átadtam családtagnak (és így tud itthon parkolni a bömbi is). Már el el is intéztük (biztosítás netrisken, kormányablakban szerződés lead, 6ezer ft új forgalmi)
    (btw mabiszon számoltam először, de iszonyat macera/szívás volt. Mire minden adatot megadtam, kalkulált, majd újra a biztosító honlapján, ami végül kiírja, hogy ha eltér a tulajdonos és az üzemben tartó, akkor telefonon keressük fel egymást. Telefonon kiderült, hogy így nem is ők a legolcsóbbak, rosszul számolt a mabisz. Cserébe összehasonlítottam a netrisk-es árakkal, ugyanazok voltak, így netrisken kötöttük meg végül (a netrisk-es legolcsóbb, a mabiszos- második legolcsóbb volt, szóval árban szerintem egyeznek, csak a tulajdonos-üzembentartó különbséget nem kezeli jól a mabisz még).

    Aztán megjött az ajánlat a bömbire a jelenlegi biztosítómtól (allianz), 250ezer :Y (103ezer volt, 1 károkozás miatt nőtt meg így).

    Netrisken számoltam, ha ugyanitt újrakötöm 6ezret spórolok. (kicsit félrevezető a jelenlegi bonus malus, és a várható bonus malus kifejezések, full el lehet veszni, nekem ez másfél óramba került... :W )
    Ha a legolcsóbb normális biztosítót választom, akkor 228 ezer (union, Gyártmány szorzó pótdíj: 15% :DDD #bmw).
    Ha átutalással fizetek (nem normálisan kártyásan, mint a többieknél), és fizetek +1800Ft éves tagdíjat, akkor 145ezer (köbe).
    Ilyen hatalmas árelőny (80ezer) miatt nálam a köbe befutó, viszont úgy tudom, nincs jó híre (egyáltalán nem tervezek károkozást, de elvileg nehezen fizet). Van valami buktató?

    Úgy tudom a KÖBE nem biztosító, hanem egy egyesület, ahol tag leszek, így ha csődbe megy/nem fizet a biztosító akkor nekem is kell. Akár mások kárát is, mert egyetemleges felelősség van. Szóval kicsit piramis játék, amíg nincs gond addig jó. Vélemény? Ki mit ajánl? Tapasztalat? 1 évig talán nem nagy kockázat.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák