Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Kornel #36084 üzenetére

    Szerintem a villanyautó egészen addig nem lesz áttörő siker és teljesen általánosan elterjedt dolog, amíg másik akku technológiát nem fejlesztenek ki.

    Gondoljatok csak bele, itt nem a teljesítményen, környezetszennyezésen, előállítási költségeken van a legnagyobb hangsúly. Mindent az dönt el, hogy hány km-t tudsz megtenni és mennyi idő megtankolni.
    Ha azt mondom, hogy van egy villanyautó, aminek ~500 km a hatótávja, van jó kúthálózat is és eljutottunk oda, hogy 25 perc alatt teljesen fel tudod tölteni, még az is élhetetlen a hétköznapokban. Ki akar sorban állni egy ilyen kúton, ha akár 1 ember is van előtte. :D
    Azt a verziót most hagyjuk, hogy otthon a garázsban éjjel feltölt, mert az autók nagyobb része nem a garázsban, hanem az utcán parkol + nem estére hazaérve fog lemerülés közelébe kerülni, hanem az autópályán/főúton/világvégén a semmi közepén.
    Hacsak nem válik lassan megfizethetetlenné a kőolaj, illetve nem találnak ki valami forradalmi akkut (kiegészítve azzal, hogy mondjuk az autók teteje full napelem és ritkán kell a töltéssel bajlódni), addig szerintem ez széles körben nem fog elterjedni.

    (#36091) tomcsi23: Vannak benne vicces részek, de kicsit hosszú videóra sikeredett. :)
    Ehhez egy érdekesség: Sok ügyféllel szoktam asztalhoz ülni és azt tapasztaltam, hogy úgy 20-ból egy embernek szokása az asztalra kipakolni az autója kulcsát. Na a kipakolt kulcsok között 2 típus volt eddig kizárólag. BMW és Merci, de az arány kb az, hogy láttam vagy millió BMW kulcsot és kb 3-4 Merci kulcsot. Más autóét sosem.... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák