Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Corsair90

    tag

    Skodás topic-ba is beírtam, de ide is beírnám, hátha találkozott már valaki ezzel a jelenséggel és tudna segíteni nekem. :R

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni, már végső elkeseredésemben.
    Autóm adatai: Skoda Fabia Combi 1.4-es 2007-es évjárat, BUD motorkód. 40.000 Km-nél gázosítva, jelenleg picivel több van mint 170.000 Km.
    Van egy szemét hibajelenség, ami néhány éve kezdődött. Volt hogy 1 évig nem jelentkezett, de most ismét visszatért. A problémám az volna, hogy hideg indításnál, ami természetesen benzinnel történik, az autó elindul, majd 1-2 másodperc alatt le is fullad. Ezt el kell játszani 3-4 alkalommal mire nem áll le. Ha kint 20-30 C van, nem mindig jelentkezik, ha jelentkezik is, akkor 1-2 indítás után már megy. Természetesen ha kint hidegebb van, rosszabb a helyzet valamivel. Ha már meleg a motor és például leállok vele több órára, ezt követően is gond nélkül elindul elsőre. Sok indítgatás miatt sajnálom az aksit is (és a motort), még mindíg a gyári van benne, csodálkozom is hogy nem fingott ki 9-10 évesen. :DDD
    Benzint nyilván ritkán használok, csak pár km-en míg bemelegszik az autó, emiatt sűrűbben is tankolok, hogy minél gyakrabban cserélődjön a tankban a benzin. Ami azt jelenti, havonta pár ezer ft-ért szoktam mindig tankolni.
    Halottam olyan infót is, hogy valamilyen szenzorhiba lehet esetleg!
    Ami volt eddig: benzin szivattyú csere bontottra, gyertya csere ahol be is lett állítva a hézag távolság 0,7 mm vagy 0,8 mm-re már nem tudom, olaj, olajszűrő, levegőszűrő csere.
    Benzin szűrő még nem volt, kaptam a szervitől egy ilyen tippet is, hogy van benne visszacsapó szelep és esetleg fennakadhatott.
    Az volna az egyik kérdésem tudnátok-e segíteni benne, milyen szűrőt kell vennem hozzá pontosan? 1 tudom van a jobb hátsó keréknél a kocsi alatt, illetve talán még a motortérben is???
    Ahogy látom lehet kapni szűrőt üzemanyag visszavezető rendszer nélkül, visszavezető rendszerrel, illetve nyomásszabályozó nélkül is. Ha két szűrő kell bele, nekem hová milyet kell tennem? Kocsi alattit láttam már, mintha úgy emlékeznék 3 csöcsű, ha ez segít valamit.
    Illetve a másik dolog pedig nektek milyen ötletetek van, mi lehet a probléma, találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
    Ha kell elfogom vinni szakszervizbe, de ha lehet, szeretném megúszni a 10-20 ezer ft-os átvizsgálást első körben. Borsod megyében lakom, esetleg tudnátok itt egy jó szervizt, ahol "nem igazán" fognak lehúzni és korrektek?
    Mi az amivel én próbálkozhatok még, esetleg melyik azaz alkatrész konkrétan ami hibás lehet?

    Amit még érdemes tudni hogy menet közben sem gázzal, sem pedig benzinnel használva nincs vele semmilyen gondom, jól húz, jól megy nem rángat, stb.
    Hibalámpa műszerfalon szintén nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák