Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz Dilikutya #141000 üzenetére

    A DLSS pl. pont arra jó, hogy alig észrevehető "csalással" több képkockát fogsz látni modern címekben, mert sokan vagyunk, akiknek a minél magasabb frame a fontos, mert érzékeny a szemünk/idegrendszerünk. Tömegek vannak el a 30 frémmel mosolyogva. Az adott "új" VGA tudni fogja jelentősen jobb minőségben, natív futtatni az adott címet, mint egy korábbi gen. GPU, DLSS nélkül is és tömegeknek ez elég. Ráaádásul a DLSS 3 már olyan szintet produkál, hogy még az avatott szem is bajosan mondja meg 3 méterről, hogy ez most DLSS alkalmazásával, vagy natívban fut!

    A DLSS konkrétan egy áldás, egy csoda!

    (1080p-re már egy 2070 körüli kártya is overkill volt. Egy ilyet ma már 100k alatt lehet beszerezni.)

    És nem, nem a kártyák a foskupacok, hanem a programozók!!! Nézd már meg, hogy mit neveznek ma programozásnak, meg milyen volt az 1980-as években! A különbség brutális! Anno mindennapos volt a gépi kód használata, mindennapos volt a vérverítékes optimalizáció, mert bele kellett férni a hw szűk keresztmetszetébe.

    Most mi van? Pontosabban szólva nem csak most, de évtizedek óta: OOP. Meg vannak előre legyártott engine-ek, amihez a 80-as évekbeli programozói tudásnak úgy nagyjából a 20%-a szükséges és egy talpraesettebb designer is csodákat tud benne tenni.

    A ma programozók egyszerűen közlik, hogy vegyél komolyabb CPU-t, GPU-t, RAM-ot, gyorsabb háttértárat és akkor úgy fog futni a program, ahogy szeretnéd. A kód aprólékos optimalizációja, játékok esetében PC-n kb. megszűnt! Nem véletlenül sokan nem szeretnek konzolokra, főleg Switcre portolni, mert oda már nem elég a kb. drag&drop szintű programozói (nem)tudás.

    Ha ma odaültetnél egy frissen szabadult programozónak nevezett arcot, mondjuk egy C64 elé mocsok nagy bajban lenne, pedig a Basic az egyik legbarátságosabb nyelv.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák