Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spanyoll

    addikt

    Halihó!

    Jelenleg egy singlespeedem van, ami költözés miatt eléggé elvesztette az értelmét (full síkterepes használatból költöztem hegyes dombos vidékre).
    Következő felhasználásra mit ajánlanátok?
    - napi szinten 5km "hegynek fel" (kb 100m emelkedés), 5km vissza melóból
    - heti szinten 2-3x városba bemenés, ami szintén hasonló emelkedés és táv, ergo semmi komoly
    - jó esetben heti 1x, rossz esetben havi 1x valami lightos offroad, erdőben tekerés, szintén semmi komoly emelkedéssel
    - évi 1-2x balatonkör kaliberű 200kmes túra
    - évi kb 4x kisebb 100km kaliberű kör

    A nagyrészt városi felhasználás miatt nem akarnék brutál terepgumikat, de a néhai erdőben tekerés miatt viszont nem akarnék kizárólag virsligumira sem korlátozódni. Tudom, két kerékszett, de azt max akkor játszanám be ha elöl és hátul is gyorszáras és röhögve cserélem gyorsan.
    Alapvetően azon őrlődök, hogy kell-e nekem ilyen minimál felhasználás mellett a kicióccó kétpálcás tucat montin kívül bármi. Idén kb 1500km volt az éves bringatávom, jövőre sem lenne ez több 2000km-nél szerintem.
    Nem vagyok elitista, sok bringám tucatfos volt (öreg felújított nehéz montitól, decathlonos foldingon át most a nehéz acél vázas singleig), de azért garantáltan szart sem akarnék.

    Nem feltétlenül konkrét típusokat várok (bár azt is megköszönöm), de a leírás alapján némi iránymutatást is megköszönök, hogy milyen fajta bringa az ami illik ehhez a felhasználáshoz.
    Utoljára amikor montim volt azt még 20 éve vettük az osanban 30K-ért, úgyhogy kicsit idejemúlt a tudásom ezen a téren :D

    Tippre valami cube vagy hasonló kaliberű ccre gondolnék két kerékszettel gyorszárral, de nem tudom milyen alternatíva van.
    Ha mostani gépem el tudnám passzolni értelmes áron akkor az egész műveletre kb 200K-t költenék összesen. Nagyon plafon a 250, de az már kicsit foghúzós lenne.

    Köszi előre is a helpet!!!

    "Super perfundo on the early eve of your day."

Új hozzászólás Aktív témák