Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tatabike

    őstag

    Országútit Shimanonál át lehet alakítani úgy, hogy az oúti váltókat/fékeket mtb-s kezelőszervekkel vezéreld, csak a sebességfokozatokra kell figyelni, hogy ugyanazok legyenek. Sram-nál ez nem működik, ott nincs átjárhatóság az oúti és az mtb szettek között, továbbá a 3 nagy oúti gyártó (Shimano, Sram, Campa) szettjei között sincs, maximum a féknél, de ott a Campa fékek nem jók a Sramhoz és a Shimanohoz, mivel a Campa fékek gyorskioldója (kerékcserénél) nem a féken van, hanem a fékváltókaron. Sram és Shimano fék mindegyikre jó, Campára is. 2007-től már azt is megoldotta mindegyik gyártó, hogy még az első átdobók sem kompatibilisek a másik gyártó cuccával, variáltak a húzott bowden mennyiségével, és a konkurrenciához képest közelebb-távolabb pakolgatják a tányérokat a hajtóművön is. Elvileg még a Sram hátsó fogaskerék sora kompatibilis a Shimanoval, meg a láncok, de már ebben sem vagyok biztos.
    Oúti fékhez nem igazán jó a V-fékkar, mert kicsi az áttétele, a canti-fékhez való kell, hacsak nem akarod, hogy minden nagyobb fékezésnél ott maradjon a fékkar lenyomata az ujjaidon. Egy idő után, hosszúra nyúlt túra végén nagyon kellemetlen tud lenni.

    (#30000) imyourfriend a Sram volt olyan bolond... :K

    [ Szerkesztve ]

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Új hozzászólás Aktív témák