Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz StLui #73001 üzenetére

    Én ezért írtam azt először, hogy egy sima tisztításos nagyszerviz már lehet, hogy sokat segítene, utána meg ráérsz fejleszteni apránként.
    Az a baj, hogy gyakorlatilag még "technológiát" is váltasz, így több szerszám kell, amit utána nem biztos, hogy használsz. Neked milyen bringád van?
    A hátsó fogsorhoz kell a láncos meg kell egy kazetta leszedő, amit beledugsz tengely irányban, az fogja meg a záróanyát. A láncos azért kell, mert amerre lazítanád, arra racsnizik, így elforog a fogaskerék az anyával.
    Nem hiszem, hogy menetes ami most van rajta, eleve azt mondtad, hogy 8 sebességes, nem? Az nem lehet menetes.
    Középrész. Az integrálthoz majd az kell, amit linkeltünk, de lehet, hogy az Alivio-hoz nem passzol, én azzal nem próbáltam. (Bár lehet, hogy egy kis szigszalag a hajtókarra, beteker, szalag le, és kész, karcmentesen.)
    A régihez, amiről nem tudjuk milyen (fénykép közelről, felülről) vagy monoblokk kihajtó kell, utána azzal is megy vissza (nem ez, mert cseréled, ugye), vagy körmös kulcs+villás, ha annyira régi típus.

    Szervizesek: igen, nekem is van negatív tapasztalatom olyan bolttal, amit mások istenítenek. Ez sajnos ilyen. De van itt szervizes, aki lehet, hogy megcsinálja (Bp-i vagy?), és rendesen.

    Árak: amíg valakit nem érdekel fanatikusan a kerékpár, addig nem fogja látni benne, mi kerül ennyibe. Ha valaki beleássa magát, akkor látja, hogy mit miért érdemes fejleszteni, tartósság, súly stb. szempontjából. De a többséget nem érdekli, és tuti, hogy nem is fogja hiányolni a hétvégi tekeréseknél. Ha már autós példát mondtál a szerviznél: nézd meg milyen kocsik futnak az utakon... és ha annak az árát leosztod egy családnál 4 főre, akkor sokszor 100e/fő jön ki... egy eső védett, kényelmes, hosszútávú közlekedési eszközre. Miért költene egy bringára, ha nincs rá igénye? :)

    Cathfaern: nekem valamiért az volt meg, hogy te SS/fixi-zel. :F

    [ Szerkesztve ]

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák