Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Sziasztok!

    Jó rég nem bicikliztem, de van rá esély, hogy a jövőben ez változni fog. A sztori röviden annyi, hogy van egy 5.5 éves lányom, aki kb 2 éve tanult meg biciklizni, és eddig viszonylag könnyen tudtam követni gyalog is, de ez az időszak lassan véget ér. Most neki is és magamnak is biciklit keresek.

    Induláshoz az alábbi 3 konkrét témában kérném a topic közösségének a segítségét:

    1. Keresek egy gyerekbiciklit egy 6 éves lánynak (kb 112 cm magas jelenleg, akkorra 115 cm meglesz), ami kiszolgáláná a következő 2-3 évben. Méretben gondolom a 20" lenne megfelelő, jó lenne ha váltós lenne, alapvetően egy jó ár/érték arányú, megbízható példányt keresnék. Konkrét gyártó / típus ajánlásokat várnék akár új / akár használt kivitelben, árban olyan 50k körül, de persze ha van valami bestbuy, akkor mehet ez fentebb is. Soft igények: legyen belőle rózsaszín / lila, legyen rajta vagy lehessen rászerelni kosarat.

    2. Keresek magamnak (178 cm, férfi) egy biciklit, a besorolás szerint leginkább túrabiciklit (90% országút, 10% könnyű terep), amivel elsősorban a lányommal együtt biciklizgetnék, várhatóan nem túl nagy távokat (hogy később ez változni fog, vagy nem, azt nem tudom, de ha igen, akkor majd lecserélem). Legfőbb szempont itt a megbízhatóság, kis karbantartás igény. Nincsenek előttem kitűzött sportteljesítmény célok, így elfogadom ha lassabban vált, vagy pár kilóval nehezebb, mint az aktuális top, millió Ft-os példány. Árban 150k körül húznám meg a határt, de persze ez is rugalmas valamennyire. Használt / új is játszik, szintén konkrét gyártó / modell ajánlásokat várnék, nem (csak) általános javaslatokat.

    3. Mi mindent érdemes a bicikli mellé venni? Amit eddig összeszedtem: sisak, protektor (főleg a lányomnak), kulacs, defektjavító, zsebszerszám, lámpák, zár. Kellene még valamilyen mérő is, azt még nem tudom, hogy ez a biciklire szerelt óra, valamilyen okosóra lenne vagy akár elég lehet mobilra letölthető app is. Ami egyelőre nem kell: ruha, spd cipő, kesztyű, maszk, szállításhoz cuccok, karbantartáshoz cuccok - itt az a tervem, hogy évente elviszem a biciklikt egy szervizbe, és ott rakatom rendbe őket.

    Természetesen nem látatlanban szeretnék vásárolni, de jó lenne ha lenne 4-5 féle konkrét modell már a fejemben, amikor elmegyek valamilyen boltba. Van az Örs környékén olyan bolt, ahol van nagyobb készlet, és esetleg ki is lehet próbálni néhány konkrét példányt? (Ha nincs, akkor Bp egész területéről is jöhet ajánlás.)

    TL/DR: keresek egy 6 éves lánynak és egy 178 cm-es férfinek túrabiciklit + néhány kiegészítőt, ehhez kérnék konkrét típusokat :)

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák