Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 123xyz

    tag

    válasz 123xyz #209976 üzenetére

    Sziasztok. Jó 2 hét elteltével jöttem ismét kérdezősködni :) (előzmények láthatóak, ha megnézitek, hogy mire válaszoltam most és eggyel korábban)

    A korábbi kommentek és egy kollégával való beszélgetés után jelen állás szerint fitness kerékpárt fogok választani. Meggyőzött, hogy sem a hátsó csomagtartóra nincs szükségem (mert 1-2 kisebb, vázra pakolható táskába bőven elfér, ami egy 3-4 órás túrára kell), sem a sárvédőkre (azokat ha őszinte akarok lenni, eddig is tudtam volna nélkülözni, mert csak jó időben indulok kerékpározni :DDD ). Neki gravel kerékpárja van, szintén első teleszkóp nélkül, ahogy itt is ajánlottátok néhányan, és tapasztalatai alapján a merev első villa sem jelentene nekem gondot később.

    Szóval szépen rávezetett mindenki, hogy egy lehetőleg könnyű kerékpárt nézzek, más szempont így nem igazán maradt (csak a hidraulikus tárcsafék). Azt néztem, hogy némileg alacsonyabb szokott lenni a kormánymagasság ezeknél a trekking típushoz képest, de ha nem tévedek, egy kormányszár cserével egyszerűen orvosolható lenne, ha kényelmetlennek érezném (pl. ilyennel: [link] ) .

    Hogy ezek után a konkrét kérdésem is feltegyem: Merida Speeder 200-at találtam, ami elvileg készleten van a méretemben, 320 ezer forintért. Szerintetek jó választás, vagy hasonló áron inkább mást lenne érdemes nézni? Itt egy link hozzá: MERIDA Speeder 200 férfi fitness kerékpár | BikeCafe . Annyi, hogy ahol én néztem, ott féknek Shimano BR-MT200 típust írtak, nem pedig Tektro M275-öst, bár nem tudom ha mégis utóbbi lenne, az mennyivel jobb / rosszabb.

    Egyelőre úgy vélem, ez a 300-325 ezer ft lenne a maximum, amit a vásárlásra szánnék (így is több, mint amit eredetileg terveztem). De például ha valaki nagyon ért hozzá, megírhatná azt is, hogy a Speeder 100-ashoz képest megéri-e a 200-as a felárat, vagy felesleges és elég az olcsóbb modell. Bónusz kérdés pedig az lenne, hogy ez a külső gumi, ami a Meridához gyárilag jár, mennyire megfelelő a magyar utakra? MAXXIS DETONATOR 700x32C . (99%-ban aszfaltozott utakon szoktam tekerni) Olvasgattam itt valamennyire a topikot az elmúlt 2 hétben is, de gumik terén eléggé fogalmatlan vagyok. Annyi világos belőle, hogy keskeny, a korábbi trekking biciklimhez képest, de nem tudom, ez mennyire fogja befolyásolni a kerékpározás élményét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák