Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz dom1n0 #292464 üzenetére

    Nekem még mindig nem megy igazán, de valójában még mindig nem jöttem helyre teljesen :(

    Egy ultralight 42km/300m-es síkot mentem ma, hosszú egyenesekkel, konkrétan Z3 volt a nagy része, de túltolni sem mertem. Odafele minimális lejtés de full szembeszél, visszafelé viszont kis emelkedés és hátszél.

    Arra tök jó volt, hogy lássam, hogy bizony közel 3 km/h-rel gyorsabban megyek csak attól, hogy a stucnihoz közel (koskormánynál ez a "tops") fogom a kormányt, nem a 660 széles kormányom végén a markolatot. Többször, több helyen kipróbáltam, azonos pedálfordulat, szél, minden körülmény, és mindig 30 feletti sebességnél. Úgy tűnik, hogy itt a keskenyebb fogás már jelentősen gyorsít.

    A végén még egy jó képességű sofőrszerű balkáni észlény is rám támadt, amikor az asszonykáját (egyébként egész udvariasan) számon kértem, miután már másodszor jött nekem majdnem az ezeréves mercijével, amikor az út közepén szerencsétlenkedés (parkolás?) közben próbáltam volna kikerülni. Mondjuk én voltam a hülye, meg is várhattam volna. A fazon erre kiszáll az anyósülésről, felém jön, majd lök egyet, aztán megüt, én meg annyira meglepődtem ezen, hogy először nem is értettem, hogy mi a francot akar. Leraktam a bringát, aztán csak hátráltam előle, mert rohadtul nem akartam balhét. Szerencsére észrevették a "kollégái", és egyből kiabáltak neki hogy nyugodjon le, utána az egyik még le is fogta, a másik meg jött oda hozzám és vagy 10x bocsánatot kért a balhézó nevében, csak ne hívjak rendőrt. Nem hívtam, mert semmi kedvem nem volt ezzel szórakozni, ők 4-en egyedül ellenem azt mondanak, amit akarnak, és különben sem történt semmi (a faszi se ütni, se futni nem tudott). És az egészet végiggondolva igazából én voltam a hülye, hogy egyáltalán számon kértem bármit is egy láthatóan fejletlen processzorral szerelt bioroboton. Dehát még ezt is tanulom a bringázásban, az autósok láthatóan nem szeretik, ha szembesítik őket a baromságukkal, úgyhogy ezt inkább hanyagolom, jobb a békesség.

    Csak azért kár, mert erre a hétvégére ilyen 60-70km közötti túrák voltak tervezve, nem ilyen. De holnapra se merek komolyabbat behúzni, úgyhogy most Komootozok egy újabb lightosat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák