Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kashim

    őstag

    válasz cekkk #5688 üzenetére

    Azért ennyi alapján nem biztos, hogy lánc vagy a fogaskoszorú a ludas... Lehet szimplán nincs jól beállítva a hátsó váltó és a fogak közé áll. Laza tekerésnél nem ugrik le, de ha meghajtja az ember akkor ugrálhat a kettő között. Nekem is volt ilyen mikor meghúztam a váltót erősebben, tényleg sokszor millimétereken múlik az ilyesmi. Vagy tipikus eset, ha nem passzol a fogassor a váltóhoz. (9 vs 10, 8 vs 9 sebesség) Ez utóbbi mondjuk mindenképp csere.

    Nem tudom milyen hátsó váltó van azon a cangán, de a legtöbbet egy kis csavarhúzóval 5-10 perc alatt be lehet lőni. Szerintem fektesd fel a bringát és nézz rá, elég könnyen látni a hibát, ha szemből/hátulról ránézel a váltó és a fogaskoszorú helyzetére hajtás közben. Váltogasd fel szép sorban miközben hajtod, lehet, hogy csak a 2. vagy 3. fokozatnál kezd kijönni a különbség és csúszik el a pozíció. Ha laza a bowden lehet azon is kell húzni, vagy finomszabályozni a váltón, ha van rajt olyan kis tekerő.

    Persze ettől függetlenül fenn áll az esélye annak is amit a többiek mondtak, de szerintem előbb vizsgáljunk meg mindent aztán cseréljünk, nem olcsó dolog egy egész váltó vagy hajtásrendszert lecserélni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák