Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Pttypang #64893 üzenetére

    Ez is egy álláspont, és nem mondom azt, hogy nincs benne igazság. Viszont azért azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ha a legminimalistább montival kezdi valaki, akkor az élmény sem lesz akkora. Azért azt lássuk be, hogy egy 60-80k körüli mtb nem igazán terepre való. Az a felszereltség egy alap cross trekking szintjén van, ami aszfalt és jó minőségű föld útra való maximum, nem pedig erdőbe, valódi montizásra. Azért egy hidraulikus tárcsafék sem kifejezetten extra manapság, egy biztonságos erdei bringázáshoz hozzátartozik. Egyébként lehet erre azt is mondani, hogy régen is elvoltak a vfékkel terepen, na igen, de az nem éppen olyan vfék volt mint egy mai alap kolbász vfék. Egy Avid, Deore vagy XT vfék valóban jó cucc, de az már majdhogynem tárcsafék áron lenne amúgy is. Illetve a tapasztalat hiánya is beszél szerintem belőled, ne vedd sértésnek, nem annak szánom. :) Ha kipróbálnál vérbeli montikat, többféle kategóriából, akkor már lehet kicsit más lenne a véleményed.

    6030D: Ha elkap a gépszíj, akkor a világ összes pénzét el lehet verni bringára :) , de azért mindig vannak értelmes kompromisszumok, olyan gépek amik kielégítik a legtöbb ember igényeit, de még az értelmes ársávban maradnak.

    Lavie: Az igényeidet biztos kielégítené, nem erről van szó, hanem arról, hogy merev vázban a 29"-nek sokkal több előnye van mint a kisebb keréknek. Kezdőknek is sokkal nagyobb biztonságérzetet ad. A kisebb kerék előnye épphogy csapatósabb, technikás szakaszokon jöhet ki, ez téged kezdetben amúgy sem érint. Elég sok montim volt az évek alatt, egy jó geometriával rendelkező 29" szerintem a legértelmesebb választás merev vázasban. 27,5" előnye inkább 130-140mm-es fully gépektől felfelé érezhető. A 26" és 27,5" között szinte alig érzel különbséget, a 29" már egész más karakter. Vannak szép 29"-ek szerintem, bár nyilván nem tetszik mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák