Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alusky

    aktív tag

    válasz norbert1998 #282018 üzenetére

    Pedig 800-ból a 20 éves Skoda szintű autókból lehet jót is venni már, amire max apróságokat kell költeni, nem a fél autót kicserélni. :DDD Belefutott egy szarba, könnyű ha nem is ért hozzá.

    A másik hiba meg a szervizről szervizre járkálás, baromira elkapatták magukat nagyon az utóbbi években. Az új autó árát nem merik növelni a gyártók, hát növelték az alkatrészek árait amin bepótolja. A szerelő meg ezt látva tolja fel az egekbe a munkadíját is, mert nehogymár ilyen alkatrészeket olcsón szereljen be. A gazdasági hiszti meg csak lapátolt rá, mindenki folyamatos generált félelemben él és 20 Ft áremelésre reagál 200 Ft ráadással.
    Bár nekem könnyű, mert van műhelyünk meg van szerelő is a családban, én is tanultam ha nem is pont ezt, de a nagyrészét meg tudjuk csinálni.

    Mi a múltkor egy váltót cseréltünk, ismerős úgy gondolta majd ő beállítja, hogy ne kotyogjon aztán sikerült neki úgy elrakni a kulisszát, hogy mindig egyszerre kapcsolt két fokozatot és megszorult. Mondtam neki szedjük szét, mert ennek nincs baja, csak rosszul raktátok össze. Erre vett egy bontott váltót. Jó hát beraktuk azt, mondjuk egyszerűbb volt. Az is egy 20 éves kocsi csak VW, talán 100 ezerbe se került az egész, kuplung maradt a régi, még egy csomó anyag volt rajta, csapágya nem zajongott, akkor minek. Szerelők ezt is imádják cserélgetni ha kell ha nem ami megint + egy százas, ha van kettőstömegű akkor + végtelen.

    Ezért szeretem a "temetőjárat hulladék báttyaaaaa" szerelőt, ő se szokta cserélgetni a fél autót, megpörgeti kézzel, megforgatja, aztán ha jó maradhat. Nem egy Novoth Tibi minőségi szint az biztos, de legalább ki is lehet fizetni és az autó is egyben van. Ez a szerelő hiányzik nagyon.
    Bár a YT karrierjét ismerve valószínű ő se épp olcsó, de vannak hozzá hasonlóak még ahol meg lehet úszni a dolgokat nem az évi fizetést ráköltve.

    [ Szerkesztve ]

    Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

Új hozzászólás Aktív témák