Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz szimpláncsak #206999 üzenetére

    Nekem is ment bele víz, pedig direktben nem is folyt oda. Tönkre is ment, igaz, én már akkor észrevettem, amikor a csapágy kotyogni kezdett. Amit tanultam az esetből, hogy néha érdemes szétkapni-átzsírozni, illetve hogy cserélhető a csapágy, ha hajlandó az ember mókolni vele ( és akkor lehet beletenni rozsdamentest vagy kerámiát ).

    @ZolkoW, Hasaggymeg: Nem azt mondtam, hogy lötyög, hanem hogy axiálisan nincs rögzítve ( alakzáró módon ). Nincs rajta semmi, leveszed a bal oldali hajtókart, és kihúzod a tengelyt a tányérral együtt a jobb oldal felé, így.
    A csapágyon kívülről van egy műanyag gallér, ami porvédő is, és a belső gyűrű és a tengely közt hézagol ( a belső gyűrű nagyobb átmérő, mint a tengely ). Ebben a perselyben ül a tengely. Szoros, de kézzel el lehet csúsztatni.
    Itt látszik elég jól, miről beszélek.

    Nekem összerakva kb. 0 a hézag mindkét oldalon ( tized mm, bankkártya nem megy mellé ), egyik oldalon a tányér pereme határolja az elmozdulást, a másik oldalon a hajtókar belső oldala.
    Nem mondom, hogy mérnöki szemmel nézve jó megoldás, de hajtás közben tengelyirányú erő nem nagyon ébred. Ami esetleg igen, azt ez a műanyag betét felveszi ( meglepően kevéssé kopik ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák