Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    A múlt havi 1.8 dolláros kütyüvásárban vettem pár dolgot Aliexpresszről. Megérkeztek, kipróbáltam Íme a tapasztalataim:

    Mountain Bike Shoes Cleats for Shimano SH51 SPD $1.8
    Ez egy hulladék, semmiképp se vegyétek. Hibás a mérete, ezért nem kattan be. Le lehet csiszolni méretre, de közben kiderülnek a további botrányok:
    1, Csak azért fekete, mert van rajta egy műanyagfólia. Amúgy fényes aluból van.
    2, Méghozzá valami puha ócska aluból, amelyen minden egyes bekattanás mély nyomot hagy.
    Hatod annyiba kerül mint egy normális Shimano, de század addig sem tart. Hulladék. Ment is a kukába, nem akarom hogy tönkre tegye a pedált.

    USB Rechargeable Bike Light Set $1.8
    Ennyi pénzért nyilván nem várható csúcsminőség, de végülis működik. Akkus elől és hátul egyaránt, gyerekbringára jó, főleg ha úgyse megy soha sötétben.

    Bicycle Triangle Bag $1.8 Az előzőhöz hasonlóan ennyiért nyilván ez is alapmodell, de a gyereknek teljesen megfelel. A cipzár működik, a tépőzárak szintén, a varrás sem botrányos, a kinézete is elmegy.

    RIDERACE Password Tie Lock $3.5

    Ez szintén hulladék. Gondoltam jó lesz sisak rögzítéshez, de annyira ócska a zárszerkezete, hogy nem merem használni, mert jó esély van rá hogy nem sikerül kinyitni.
    Gondolkodom rajta hogy kíváncsiságból megtámadom egy metszőollóval, de egyelőre nem tettem. Érzésre azt tippelem, hogy még az is simán átvágja. De egy izmosabb pasi lehet hogy két kézzel simán letépi róla a "fogakat". Szerintem műanyagból vannak.

    ZTTO MTB Eccentric QR Titanium Alloy Skewers $7
    Ez meglepően jó. Állítólag valami titánium-ötvözetből van. Valóban csak 52 gramm, kb. a fele a hagyományosnak. Kicsit hosszabb mint a régi, a felesleget le kell majd vágnom róla. A gyerek bringáján rozsdás volt a régi, így most lett helyette szép új, és még egy picivel könnyebb is lett.

    ThinkRider Handlebar Bag $5.4
    Ennyi pénzért szerintem ez tök jó. Kicsit meglepett, hogy csak két rögzítőpántja van felül, tehát a fejcsőhöz nem rögzíthető, csak a kormányon "lóg". De kirándulóutakon nem ugrál különösebben, így nem számít. Slusszpoén, hogy használható nyereg alatti táskaként is, mert oldalsó pánt viszont van rajta. Anyag, varrás, kinézet, méret, szín mind elfogadható.

    Winter Gloves For Men Waterproof $2.7
    Nekem az L-es kesztyűk általában pont jók. Ez egy picit kicsi, ami abban nyilvánul meg hogy rövidebb csuklónál mint szeretném, illetve az ujjai is kicsit rövidek, így a varrások az ujjvégeken jól érezhetőek. Természetesen nem vízálló, de rövid ideig vízlepergető. A cipzáras megoldás sem nyerte el a tetszésemet, jobb lenne ha gumis lenne. A belseje aránylag puha anyagból van, és egyelőre 10 fokban még túl melegnek bizonyult. Mindazonáltal ha valaki kifejezetten olcsó kesztyűt keres, akkor érdemes lehet. 1000 forint alatt manapság szinte semmit sem kapni, főleg nem szállítással együtt...

    WEST BIKING Winter Cycling Cap Windproof Thermal $2.7
    A széleinél kicsit eláll, fejvédő alá jól befér, elég meleg, valamelyest rugalmas. Tulajdonképpen megfelel a célnak, 2.7 dollár meg manapság szinte semmi.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák