Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bálint_s

    csendes tag

    Igazából a BCAA ugye elágazó láncú aminosavakat tartalmaz, köztük nagy számban leucint, amelynek az izmok felépítésében közrejátszó fehérjék felépítésében van nagy szerepe. Magyarán "nem hagyod", hogy izmot építsen le a szervezeted, hanem folyamatosan "utántöltöd" aminosavakkal. A legjobb ugye a tejsavó fehérje lenne, csak mivel azt meg kell emészteni, bringázás közben nem tudod meginni.

    Mellesleg az izom leépítése nagyban függ attól, hogy milyen az edzettségi szinted és milyen tempóban tekersz. Ha elég edzett vagy, és 130-140-es pulzuson jó tempót mész, akkor aerob ciklusban vagy, és nagyrészt, sőt majdnem csak zsírt égetsz. Azonban ha jó tempót mész, viszont szenvedsz, 150-160-170-es pulzuson vagy, akkor az már cardio-mozgásnak számít és szénhidrátot veszítesz, és ezzel "izmot" (teljesen kiürülnek a glikogén raktáraid).

    Ha valakinek zsírégetés a legfőbb célja, akkor a legjobb, ha reggel, éhgyomorra teker egy 40-60 percet, amennyit kibír étkezés nélkül, aerob ciklusban, ugyanis ekkor még alacsonyan van az inzulinszintünk és ezt nagyon jól fel lehet használni zsírégetésre.

Új hozzászólás Aktív témák