Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz cibus #164990 üzenetére

    A MTB kategória már elég szerteágazó. Majd a menők felvilágosítanak. Tehát a 30 éve elterjedt Cr-Mo vázas, 26-os kerekes, 18 kilós, merev villás rém korszak óta komoly szakosodás történt :)
    Trekking a nyuggerXC. Aszfaltra és nem túl zűrös földutakra. Gravel az az országúti, amely azt hiszi magáról, hogy trekking. XC az árkon-bokron kategória, komolyabb telóval (jellemzően 100mm úttal, trekking jellemzően 60-nál nem több), de nem DH (trail). Más a váz geometria is. Ni.
    Amúgy is ezek a kategóriák átjárnak egymásba és felszereltségtől is függ. Eladják a nyomorult vevőnek az "XC"-t a Tecsóban Tourney váltóval, silány hajtóművel, low cost, csillapítatlan rugós telóval mondjuk 120-ért, hogy "jó vétel" legyen, aztán kiül a döbbenet a homlokra az első lejtőn/emelkedőn.

    A linkelt képeid alapján tökjó lesz oda a trekking, valami 42-es, mintásabb gumival. Felninek tökmindegy, manapság a vázba se lehet gond, de mérd le. Én ilyet
    nyomok. Aszfalton kicsit süvít már (nem traktor), de elég jól gurul még, cserébe nem nagyon csúszik meg terepen sem. Könnyű (430g görül), relatív olcsó.
    Úgyis nálad a döntés, minden fajtát meg lehet indokolni pro, meg kontra is.

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák