Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz jjeahh #222887 üzenetére

    Ha eleresztem a féket, nincs időm kikerülni a köveket és eldobnak. Szerintem lassú a reakcióm, vagy túl kezdő vagyok még ehhez és még nincs meg hozzá a technikám.

    Azért érzed az ereszkedést bizonytalannak, mert valóban nincs meg hozzá a technikád, közben a megoldásban más felé kell gondolkozni, mint a reakcióidő és a kerülgetés. Amikor gyorsan mész lefelé, akkor azt el kell engedni, hogy kikerüld a köveket főleg egy laza talajon, ami nem tart oldal irányba, egyszerűen át kell menni rajtuk. Egyrészt a sebesség stabilizál, csak aki ezt nem tapasztalta még azt nehéz elhinni, mert félelmetes belegondolni, hogy még sokkal gyorsabban kell ereszteni ahhoz, hogy működjön.
    Másrészt neked mint rider a kerülgetés helyett arra kell készülnöd, hogy a köveket te a kezeddel, lábaddan az ütemnek megfelelően kimozogd, engedni kell a bringát mozogni magad alatt. Akármekkora is a rugóút a nagy rugóutas gépekkel is ki kell mozogni a köveket, aki mereven áll a gépen az csak pattog össze vissza és előbb utóbb elesik.
    Ezt a kimozgás mozdulatsort pedig a legjobban, legkoncentráltabban és biztonságosabban egy pumpa pályán lehet megtanulni és begyakorolni. Nagyon sok pumpálás gyakorlás kell hozzá. Neked a merev géppel ez a technika kiemelten fontos, a pumpa pályán pedig előnyben vagy, mert a merev gép hatékonyabban mozgatható egy ilyen pályán.

    A pumpa pálya használatának és a technika elsajátításának minden montisnak egy kötelező elemnek kéne lennie.

Új hozzászólás Aktív témák