Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Friczy #281002 üzenetére

    Nekem most feldobta féláron az éves előfizut, mivel megvettem a világtérképet, de igazából egyedül az időjárás-előrejelzés az, ami valódi előny, esetleg a továbbfejlesztett térkép. Realtime követést tud a Karoo, nekem amúgy állandóan be is van kapcsolva, így mindig tudják, hol járok, nem kell hívogatni.

    A tervezés ja, érdekes. Ma nyomtam egy navigációt egy Komoot-ról letöltött úttal, és amúgy nem volt rossz, de volt egy jó 5 km-es erdei út, amire félig gravelt írt, félig meg burkolatlant, de a valóságban az éjszakai eső után sártenger volt, szerencsére nem a szügyig. Király volt az egyik climbot a sárban lenyomni. De amúgy igen, a touringnál simán rátervez bármire, szerintem még rövidebb montis trailre is.

    Ja, a Karoo újratervezése... Megyek a tervezett úton, jön egy kastély, hú mondom de szép, megnézem. Az útvonalterv hátulról kerülte volna ki a kastélyt, én meg előtte mentem keresztül a parkon. A Karoo az újratervezéssel a park végén elfordított jobbra, levitt 70 métert a völgybe, majd egy negyedkörív megtétele után egy másik úton visszamászatott a kastélyhoz (újra 70m felfelé, ráadásul 500 méteren), mire rájöttem, hogy azért, mert az eredeti útvonalterven a kastély mögött volt be volt rakva egy fix pont (és amúgy semmi nem volt ott). Aztán persze mehettem le újra a völgybe. Nyilván ez nem a Karoo baja, hanem az útvonalterv volt béna, ezekre meg ugyanúgy nem lehet felkészülni, minthogy a "tömörített gravel" valójában csak júliusban, több hétnyi aszály után az, amúgy sár.

    Azért elégedett vagyok ám, mert magamtól úgyse tudok ilyen jó kis utakat kitalálni, de bárcsak ne kellene néha nagyítóval nézni, hogy akkor most az úttesten, vagy az út melletti melyik bringa/közös gyalogúton kell menni, mikor melyik oldalon. Ennyiből mondjuk az úttesten könnyebb közlekedni.

Új hozzászólás Aktív témák