Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz mauimagic #285952 üzenetére

    Ezért írtam, hogy 95%-ban.

    Az információs társadalomban rengeteg adat képződik, és két hasonló felépítésű ember hasonló pozícióban ülne ugyanazon a bringán, persze ha a felépítés nem csak a méreteket, de a súlyt és hasonlókat is tartalmazza. Onnantól pedig nem kell más, mint ebben az adatbázisban keresni a méreteidhez passzoló vázat, de nem csak azt, hanem akár beállításokat is.

    Van amúgy ilyen, pl. az idMatch rendszere, de ehhez is oda kell menni, a boltnak megvenni a gépet, és akkor már olyan mindegy, hogy ember csinálja ezt neked, vagy pedig egy gép.

    Én appról vagy weboldalról beszélek, ahol az otthon lemérhető adataid alapján tudsz keresni sok gyártó sok modelljében, és megmondja a beállításokat. A legtöbb dolgot le tudod mérni magadon, még az ülőcsont távolságot is, és ha ezeket megadod, a big data alapján igenis tudna neked nem csak bringát, hanem azon belüli beállításokat is javasolni. Csak ugye ahhoz a gyártóknak is be kellene szállnia a rendszerbe, és a saját buta kalkulátoraik helyett használhatnának egy átirányítást erre az oldalra vagy appra. Az alap lekérdezés, pl. hogy egy váz passzol-e, lehetne ingyenes, a pontos bike fitting beállítások meg a jelképes (10e Ft) összegért. Vagy, új bringánál a gyártó beárazhatja ezt, és adhatja ingyen.

    Biztos lesz amúgy ilyen, csak idő kérdése. A gyártók amúgy is elkezdték szűkíteni a modellpalettát, és nőni fog a verseny is a szűkülő piac miatt. Én is inkább veszek netről olyan gyártótól bringát, aki igéri, hogy a bringa mellé a program a beállításokat is megmondja, mint valaki olyantól, ahol "add meg a magasságod és ez az, rendeld".

    #285955 vallas: 39/25 a falon is felvisz :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák