Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csokicsibesz

    tag

    válasz parandroid #292454 üzenetére

    Sok viszonylag "új" ember van a topicban, akik kevésbé értik a kerékpározást. Ami alapvetően nem gond, mert szerintem kell idő amíg megérti az ember (legalábbis nekem kellett).

    Nehezen áll össze, hogy az álló képességi sportnak nem véletlenül ez a neve. Az állóképesség az egésznek az alfája és ómegája. Persze lehet menni összevissza meg lehet venni 50 felett olasz bicikliket ;].
    Évekbe telik mire lesz az embernek egy kézzel fogható állóképessége, mire tudja, hogy mire kell figyelni stb.

    De azért itt ebben a hobbiban isvannak szintek. Van a vettem egy új bringát és most heti 40km nekem a bringázás a hobbim szint. Meg a van 3-4 bringám, okos görgőm , 12 hónapon keresztül edzek, figyelek a kajálásra és versenyzek szint.

    Ebben a topicban van mind a kettő, eltérő arányban de lehet velük találkozni.
    Mind a kettő bringás de mégis nagyon más szinten.

    Arról nem is beszélve, hogy a kerékpár egy elég drága sport, van egy réteg akinek itthon, mint sport teljesen elérhetetlen. Azért jelentősen magyar átlag feletti kereset kell ahhoz, hogy valaki tudjon hobbiból versenyezni. Még nem is a bringa a legdrágább része szerintem, hanem inkább az autó amivel oda meg vissza mész a versenyekre.
    Plusz a legtöbb amatőr versenyző mindent magának csinál: szervizelés, kaja, vezetés, edzés, stb. Eléggé elhivatottnak kell lenni, ha ezt valaki szeretné csinálni, mindezt úgy, hogy a körülmények (értsd verseny helyszínek, résztvevőszám, díjak stb.) eléggé messze vannak az optimálistól.

Új hozzászólás Aktív témák