Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beleriand72

    tag

    válasz rétisün #129019 üzenetére

    (az az ábra már egy presta szelep valamilyen adapterrel)
    Presta: kb a második legelterjedtebb szelep kerékpáros körökben (profi világban inkább az első). Kisebb átmérőjű, tehát a felnit kevésbé gyengíti. Kialakítása kicsit más, mint a hagyományos autoszelepé.

    Pumpálásnál a tetején lévő kis "anyaszerűséget" meglazítod, kivenni nem tudod, lötyögni fog a végén, azt beledugod az erre való pumpa (kisebb átmérős) lyukába, ugyanúgy felfújod, majd visszatekered. Ha nem akarsz ilyen pumpát venni, kapható (kb 200 HUF) mindenféle adapter, ez látható az előző képen is.
    Célszerű még használni kis műanyag szelepkupakot, hogy ne menjen bele kosz(a többi szelepnél se hátrány), valamint kis rögzítőgyűrűt a szelep tövében, hogy stabilabban álljon a felnin.

    ((Ha már ez a téma, ajánljatok (ne csak mondjatok, hanem ami tényleg bevált) olyan minipumpát, amivel úgy fel lehet fújni, hogy nem görbíted el a szelepet és simán rá lehet fogni. Férjen bele egy hátizsákba, tehát nem 15 centis kínai fos kell, hanem valami tényleg komoly, amit még lehet cipelni, de tényleg baromi jó legyen. Az se baj, ha nem 2500 forint. Van kb 5, de egyik rosszabb, mint a másik (van Bl****ckburn is, de az is lóxar). Kényelmesen rá lehessen fogni otthonról 15 kilométerre a puszta közepén, tiszta idegben :W ))

    MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero

Új hozzászólás Aktív témák