Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz bercsi #225989 üzenetére

    “Van-e itt olyan fórumtárs akinek van mindkét hardverrel tapasztalata?“

    Igen, és ez egy nagyon nehéz kérdés. Nekem sincs rá válaszom.

    Egyelőre nekem marad ez. Elég durván aszfaltosítva van, 32-es, kvázi slick gumikkal (Continental Contact Speed). Ahhoz bőven jó, hogy erdei földes ösvényeken tépjek vele, ugyanakkor aszfalton sem fogja vissza. A hajtás elöl lehetne acélosabb, a 32-es 1x-es rendszer sajnos nagyon kevés, nagyobb meg nemigen fér bele, max egy 34-es. Rossz minőségű aszfalton, városban, padkázgatva, vagy amikor a gyökerek szétverik az utat, esetleg kavicsos, vízmosta, akkor megfizethetetlen, amit a teleszkóp ad, ha meg sima az aszfalt, vagy mászol, akkor ki kell lockolni, az rengeteget segít. Nyilván nehezebb, mint egy karbon villa, de ez egy kompromisszum. Ha gyorsan akarsz mindig menni, akkor fitness, vagy országúti, cserébe lehet óvatoskodni az úthibáknál.

    Az még persze nem mindegy, hogy a teló milyen, nyilván a belépő bringákon csak nehezéknek van valami gagyi, annál még a merev villa is jobb lehet.

    Diamant amolyan standard trekking/city márka a németeknél, mint a gudereit, a pegasus, vagy az összes többi 12-egy-tucat tömeggyártó. Vagy akár a hercules. Budget kategóriában gondolom, nem rosszak, de tapasztalatom nincs velük. A konkrét biciklinek én a súlyával nem lennék szerintem kibékülve, de az a gyanúm, hogy nem teljesen egyeznek az igényeink.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák