Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Fall-N #267998 üzenetére

    Nekem Alivio M3100 van, és mostanában érzem kicsit, hogy valahogy nem az igazi ez a 3x9. Nem tudom jól megfogalmazni, és összehasonlítási alapom sincs, csak néha azt érzem, hogy macerás ennyit váltogatni, vagyis főleg az első váltóval van bajom. Erősödtem már azért, és sokszor a közepes és a nagy tányér határán kolbászolok, és lehet, hogy egyszerűen rosszul használom a váltót. Elöl 48-36-26, a hátsó sor 11-34.

    Síkon (+-3%) a középső, 36-os tányért használom, általában a 15-ös hátsóval. Kisebb lejtőn egész a 11-esig elmegyek hátul, kisebb emelkedőn meg a 20-asig, esetleg a 23-asig is, ha nagyon ki vagyok dögölve. De amint jön egy közepes lejtő, ez már kevés, akkor fel kell raknom 48-as tányérra, aztán a végén vissza a 36-ra, és ott beállni a megfelelő fokozatra megint. A 26-os tányért igazából csak nagyobb mászásokra használom, vagyis általában elég ritkán.

    Ilyenkor mit szokás csinálni? "Költözzek át" a 48-as tányérra, és használjam azon a 11-30-as hátsó tartományt, és akkor csak a 3% feletti emelkedőkhöz használjam a középsőt? Azért indultam a középsőről, mert azzal nem igazán tudok keresztbe váltani, de egyre többször kell elöl is váltogatnom, ez meg kényelmetlen. A 48-ról meddig lehet használni a hátsó sort? Mert egyelőre még a 30-as (utolsó előtti) is kellene, de az már eléggé keresztbe van.

Új hozzászólás Aktív témák